Арестуваха четирима от „Сън” за купуване на полицаи

OFFNews 28 януари 2012 в 20:19 2566 0

Снимка: Ройтерс
An advertisement for The Sun newspaper is seen on a billboard outside News International's Wapping headquarters in London January 28, 2012. REUTERS/Chris Helgren

Британската полиция извърши обиски в Лондон в офиси на медийната корпорация "Нюз Интернешънъл" на Рупърт Мърдок. Преди обиска са били арестувани четирима настоящи и бивши служители в редакцията на вeстник „Сън", заподозрени в купуване на информация от полицейски служители, съобщи Ройтерс.

Арестуваните са криминалният редактор на таблоида Майк Съливан, шефът на новините Крис Фаро, бившият зам.-главен редактор на „Сън”  Фъргъс Шанахан и Греъм Дъдмън, бивш редактор в медията. Задържан е бил и пети човек - 29-годишен полицай, арестуван в участъка, където работи. Обиските са свързани с продължаващото разследване на аферата с подслушване на мобилни телефони от служители на вече закрития вестник "Нюз ъф дъ Уърлд", издаван от "Нюз Интернешънъл" - британски филиал на "Нюз Корп." на Мърдок. Информацията, която послужила като повод да бъде поискана заповед за обиск, била дадена на полицията от Комисията по управление и етични стандарти, създадена от "Нюз Корп.", след като избухна скандала с подслушването на телефони.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !