Quantcast

Англия иска да следи хората в социалните мрежи, за да се бори с тероризма

ОFFNews Последна промяна на 04 ноември 2014 в 15:58 3114 5

Снимка thenextweb.com

Туитър и Фейсбук са много важни за военните групировки в Близкия изток, затова технологичните гиганти трябва да предоставят специален достъп с по-големи правомощия на западните правителства, за да може да предотвратят бъдещи атаки, заяви шефът на британските шпионски служби Робърт Ханиган, цитиран от "Ройтерс".

Освен двете най-големи социални мрежи Ханиган посочи и WhatsApp като една от "командните мрежи на терористите".

Според него "Ислямска държава" използва силата на интернета, за да създава свои клетки по цял свят и то само четвърт век след създаването на мрежата. "Задачите на правителствата и разузнаванията са огромни - и те могат да бъдат изпълнени само с по-голямо сътрудничество от страна на технологичните компании. Ако компаниите оправдаят очакванията ни, това значи, че  разследващите и охранителните органи ще имат по-голям набор от законови средства за борба с тях", каза той.

Социалните мрежи отказаха коментар по въпроса.

Преди няколко седмици ФБР заяви, че криптираната информация на смартфоните пречи на борбата с тероризма, педофилията и престъпността и поиска компаниите да не я използват. 

В последно време - и особено след разкритията на Едуард Сноудън за мащабните следения на службите за сигурност на САЩ в интернет и не само - английските и американските правителства и правоохранителни органи настояват за по-голям достъп до интернет следенето и т.н., като обосновават това си желание с борбата срещу престъпността и най-вече срещу тероризма.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.11 2014 в 22:20

Дебилните им политици явно никога не са си правили труда да видят какво се случва в северен Лондон - къв фейсбук ве вие имате шериат в собствената си столица!!! С все чалмарски манафи, наргилета и надписи по улиците на арабски! Дееба тъпото инглизко племе!

04.11 2014 в 19:15

Камерън съвсем изтрещя.
Вместо да следи Фейсбук, да сложи камери в джамиите и да вкара в затвора имамите, които промиват мозъци. Тези джихадисти, които заминават от Обединеното Кралство за Сирия да не би да са някаква виртуална реалност от социалните мрежи!? Имамите ги отглеждат в люпилнята на джамиите. Саудитска Арабия им дава уахабитски вариант на Корана и Хадит, с обяснения кое какво е, че иначе не стават за четене.
А имамите просто повтарят на ясен английски какво пише вътре. "Поразявай неверниците по вратовете където ги намериш". "Ще дойде съботата за [избиване"> на евреите и неделята за [избиване"> на християните." Промиват им мозъците, че даже да са пили алкохол, да са яли свинско и да са правили секс извън брака, пак ще отидат в рая САМО ако избиват неверници.
Това е достатъчно за всеки тинейджър от пакистанско семейство да си вдигне шапката и да кацне в Турция. От там нататък рекрутърите му поемат всички разходи и организация.

04.11 2014 в 18:12

ФАЩ и СССР си размениха местата.

Бившата дребнобританска колония и метрополията се превърнаха в тоталитарна НОВА "Империя на Злото".

Сноудън беше прав - Западът е попаднал в ръцета на антидемократично шайка, насаждаща милитаризъм и полицейщина. Четвъртия хилядолетен Райх.

04.11 2014 в 16:38

UK върви устремено по пътя на USA. Както се казва - всичко ново е добре забравен старо. Хамериканците и Ko. са решили да преоткриват тоталитаризма...

04.11 2014 в 16:11

Зад привидно благородни идеи (борбата с тероризма не знам дали е такава) често се крият други. Започва се със следене на тероризма и спазване на правото на лично пространство, та се стигне до "1984". Някои държави не разбраха, че хората не обичат да са следени под лупа.