Путин: Няма да ограничаваме достъпа до интернет

OFFNews Последна промяна на 01 октомври 2014 в 16:43 3544 18

Владимир Путин

Русия няма да ограничава достъпа до интернет. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на заседание на Съвета за сигурност на Русия.

Кремъл не възнамерява да одържавява мрежата, с което ще бъдат нарушени законните интереси на обществото и бизнеса в информационната сфера. Въпреки това обаче властта е задължена да защити гражданите от рисковете, подчерта Путин.

Сайтовете с незаконно съдържание ще бъдат последователно закривани. В глобалната мрежа окрито се разпространяват материали с терористична и екстремистка насоченост. Освен това расте числото на престъпленията, извършени с използването на информационни технологии, например хакване на компютърните системи на банки, каза Путин.

Президентът е категоричен, че през последните години са направени редица важни стъпки за противодействието на тези заплахи.

На предишните срещи на върха лидерите на страните обсъдиха масовото следене в интернет и събирането на личните данни на частни лица, което се осъществява от спецслужбите на някои страни. Според нас това е пряко нарушение на суверенитета на държавите и на правата на човека, коментира Путин.

По думите му в последно време се забелязва непрекъснат ръст на атаките на руските информационни ресурси, само за последната година атаките са се увеличили няколко пъти.

Той обясни, че предстои да се затегнат мерките за сигурност на мрежите и информационните ресурси на държавните структури, за да се избегнат хакерски атаки.

По-рано министърът на комуникациите Николай Никифоров съобщи, че руските власти са подготвили план, който да започне да действа, ако страните от Запада се опитат да блокират достъпа на Русия до интернет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.10 2014 в 22:56

А по-важната новина, че вчера Китай купи хефт от Русия в рубли не я пише ...

03.10 2014 в 11:11

В РЕЗЮМЕ: Не искаме да ти пречим на мастурбирането, Балкански

02.10 2014 в 21:50

В РЕЗЮМЕ: Със западняците е СВЪРШЕНО.

Четвъртия хилядолетен Райх си отива, дори без "лебедова песен".

Доволен съм.

02.10 2014 в 21:18

И що така Китай иска да е враг на САЩ точно, а не хвърля око на съседа от север с всичкия му обезлюден Сибир. Все едно вместо да окупират части от Украйна русначетата да тръгнат да се напъват за територии или н`ам си к`во от Австралия. Ами че другото им е по на чалъм на китайците. Нещо май пак се опиянявате от сладки сънчета на тема диамат-исмат, изцедени от милия ви 19-ти век. Само че, както пише Салтиков-Шчедрин "...отдаването на сладки блянове води единствено до мъчително събуждане в кошмарна действителност".

02.10 2014 в 20:57

Ами балкан-опорна-точка - хубаво ги казваш тия твойте опуси i предвижданията, ама те са за лъбовната епоха, гато нелюбимите ти американци се кефеха $ и на страната Катай и на страната Ращъ, пък сега вече не се кефят и няма да ги нервира особено, ако страната Рашънска земе се посмести, пък страната Катай се размести на нейната територия (която преди да са им дали пак си е била катайска, де).
Пък не ги мислете Шотландия и баските, те ще си вземат своето и без Рашъ да им помага, не че е помагала на някого де, дори на кюрдите не успя да помогне навремето и те взеха много добре да си помагат сами.
Само местните ибрицзи тук все гледат на восток с молба някой да им помогне, ама не сте ли чували поне, бе: "Москва слезам не верит" ...

02.10 2014 в 20:54

Там където професори са миндили, цигани стават професури

Две цингета си говорят:
–Я, професура е доволен, що ли?

– Купил си виагра на промоциони цени без да бъде със съпругата си, каквото било условието на промоциата.

–Е, що без жена си, болна ли е, грозна ли е, та я крие?

–Ми, секи у квартала знае, че професура е женен отдавна, много отдавна... за дипломата си: с нея ляга, с нея става.

–Е, па що му е виагра тогава?

–Как що, за партньора му, той го нарича многоуважаван, че и дон.

–Ей, чак пък дон, що така?

–Ми щото не е чист, би-сексуален бил, ако беше само хюмне щеше да му вика лорд.


Баналски, точно сега Китай върви надолу:

China’s slowing down fast. Here are the countries that will be hit hardest—and those that will be celebrating

http://qz.com/272888/chinas-slowing-down-fast-here-are-the-countries-that-will-be-hit-hardest-and-those-that-will-be -celebrating/

02.10 2014 в 20:37

Големият и силен враг на Запада обаче не е Россия, а Китай. Според един от възможните сценарии в годишника на ЦРУ, китайците до 15-20 години излизат на второ място след САЩ, давайки заявка като новият световен лидер.

Американците обаче добре знаят, че в обозримо бъдеще всъщност Китай ще ги измести от първото място, а антиамериканската коалиция, включваща Китай, Россия, Индия, Бразилия, Иран, Северна Корея (ядрени, или почти ядрени държави), Виетнам и още 108 други страни, ще ЛИКВИДИРА РОЛЯТА НА сащ в съвременния свят, и ще я сведе до много по-малък мащаб, отколкото им се иска на североамериканците.

ЕС ще изпада във все по-големи вътрешни противоречия, и ще се слъска с нарастващи демографско-религиозни вътрешни проблеми, дезинтеграционни процеси, включително искания за автономия на редица региони, като Баския, Северна Италия, Шотландия и т.н. САЩ парадоксално ще продължава да играе СРЕЩУ Европа, отслабвайки така не само НАТО, но и своите естествени съюзници.

Още няколко тежки финансово-банкови кризи ще дестабилизират западната валутна система окончателно и безвъзвратно, защото тя и сега се крепи на една крайно нестабилна спекулативна основа.

В РЕЗЮМЕ: Със западняците е СВЪРШЕНО. Четвъртия хилядолетен Райх си отива, дори без "лебедова песен". Доволен съм.

02.10 2014 в 20:08

//Нищо общо няма сега РФ с СССР //
Това виц ли е, от коя клиника, щото имам един по-добър:

Попитали радио Ереван как ще определи менкането на постовете между Путин и Медведев в Русия:

–ДЕМОКРАЦИЯ от най-висша Евразийска форма! Нещо, което родителите на народите на Се-Се-СеРе – Ленин и Сталин не можаха да постигнат. Знаете, че когато беше ред на Сталин да бъде бащата, на Ленин никак не му се искаше, затова Сталин избра да остане... вдовец, а мъртвото тяло положи в мавзолей като доказателство за безпределна любов и изключителна руска православност.

Менкането, М-Е-Н-К-А-Н-Е-Т-О е промяната в РФ!

Всичко останало си е от времето, откогато СССР/РФ води война срещу фашистите. Започна с фашистите в Полша, Финландия...победи еврейските фашисти (според вестник ПРАВДА) ... китайските... афганистанските... сега бие фашистите в Украйна, скоро и другаде, може би!?

Един век не стига на комунделите да се бият с фашисти! Ако Човечеството прескочи в 22 век все някъде в Русия ще има борци против фашизма -макар в клиниките само.

02.10 2014 в 19:37

Калинке, как ги правите тия работи, бе - когато ви отърва, нямате нищо общо с миналия век, когато ви отърва - Крим си е ваш, Кьонингсберг пак ваш, въпреки че според Потсдамските споразумения (пак от миналия век) отдавна е изтекъл срокът, за който е даден на СССР (разпаднал се пак през миналия век), когато ви отърва разпадането на същото това цецецепе е най-голямата геополитическа катастрофа, а иначе РФ е законен негов правоприемник и си иска имотите в България. И така през цялото време - като партийната ви линия, все прави.