Американски щат разреши на деца под 10 г. да ходят на лов със собствено оръжие

OFFNews 15 ноември 2017 в 16:02 6513 2

Американският щат Уисконсин разреши на деца под 10-годишна възраст да ходят на лов със собствено оръжие, съобщи Франс прес, цитирана от БГНЕС. 

Промяната в закона е факт от миналата събота, дни след масова стрелба в църква в Тексас, при която загинаха 26 души, а десетки бяха ранени. 

В редица щати децата имат право да ходят на лов под надзора на възрастни, като ограниченията най-често са за лов на големи животни като елени и мечки, което може да се извършва от по-големи деца - над 12 г. или повече в зависимост от щата. 

След промяната в закона в Уисконсин децата ще могат да ловуват със свое оръжие, като все пак са придружавани от обучен възрастен, а няма да използват оръжието на родителя, както е в редица щати. Те ще имат право вече и да ходят на лов за едър дивеч. 

Сред вносителите на законопроекта са американската Национална асоциация на носещите пушки и Асоциацията на ловците на мечки в Уисконсин, като според тях промяната ще позволи на родителите да предават ловните традиции на бъдещите поколения.

Противниците на промяната обаче са категорични, че децата под 10-годишна възраст са твърде малки, за да боравят с оръжия, дори придружавани от възрастен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

16.11 2017 в 01:22

Тук това го има. Нашият закон за КОС е адекватен. Почти.
Вече не една година ме учудват и чиновниците, които се занимават с това. Мога да посоча конкретни примери, хората отлично си вършат работата. И дават, и отнемат - съвсем адекватно.

На филия сигурно няма да дадат. Да не размаже мармалада зад ъгъла.