А къде е Путин?

OFFNews 16 март 2015 в 12:42 10347 18

Единайсети ден британската преса умува къде е руският президент, който близо две седмици не се е появявал в публичното пространство.

„Преврат или грип?“, пита в заглавие “Индипендънт“ и продължава: „Отсъствието на Путин ражда множество слухове“.

Ако вярвате на телевизионния канал „Дождь“, би трябвало руският лидер да е навестен от банална настинка, с която се е усамотил в резиденцията Валдай, съобщава всекидневникът.

И все пак, продължава да размишлява британската медия, това е само една от множеството версии за изчезването на Путин от публичната сцена.

Както твърди вестникът, различни източници споменават за „задкулисен дворцов преврат в резултат на вътрешни политически борби, за тежка болест или за пътуване до Лугано, Швейцария, където да подкрепи приятелката си Алина Кабаева, бивша олимпийска шампионка по художествена гимнастика, която, както се твърди, там е родила тяхното бебе“.

Не е естествено главата на държавата да изчезне за няколко дни, особено ако става дума за държави, които разполагат с ядрено оръжие, казва Майкъл Макфол, бивш посланик на САЩ в Москва.

По данни на "Индипендънт", прессекретарят на президента на Руската Федерация Дмитрий Песков отхвърлил всички слухове, а историята с новороденото дете определил като „невярна“.

Обясненията на Песков обаче не прозвучали никак убедително в ушите на чуждите експерти.

Бившият израелски посланик в Русия Цви Маген каза пред вестник „Хаарец“: „Придвижването на военни около Кремъл е сигнал, че се извършва смяна в управлението или опит да се смени властта.

По грузинската телевизия Гайдар Джемал, председател на прокремълския Национален ислямски комитет, дори заяви, че Путин е „неутрализиран вече“ - макар и жив все още - „от руските тайни служби, ФСБ,“. Това пък пише „Дейли Телеграф“.

В австрийската преса, по специално във вестник „Куриер“, са се появили съобщения за някакъв виенски ортопед, който заминал за Москва да лекува президента Путин, който имал проблеми с рамото си.

Според британския „Гардиън“ слуховете за пътуването на Владимир Путин до кантона Тичино се подгряват и от швейцарския таблоид „Блик“.

„Дейли Телеграф“ обаче съвсем не изключва в понеделник Путин най-сетне да се появи на сцената в Санкт Петербург, където са планирани преговори с президента на Киргизия - и така да опровергае многобройните слухове и спекулации за причините за отсъствието си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!