Путин отлага визитата си в Казахстан, вероятно поради болест

OFFNews 11 март 2015 в 17:48 4865 5

Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин е отложил планираното за тази седмица посещение в Астана с лидерите на Казахстан и Беларус, вероятно поради болест. 

Това е заявил служителот правителството на Казахстан, цитиран от Ройтерс.

"Визитата е отложена. Изглежда президентът Путин се е разболял", коментирал служителят, пожелал анонимност.

Информацията за отлагането на посещението беше потвърдена и от говорителя на руския държавен глава Дмитрий Песков. Той обаче заяви, че причината за отлагането не е болест на Путин, като отказа да посочи друга причина, съобщи ТАСС.

Путин трябваше да бъде в Астана на 12 и 13 март за среща с президентите на Казахстан и Беларус - трите главни страни участнички в планирания от Москва Евразийски икономически съюз.

От Кремъл обясниха, че тримата лидери "имат намерение да обсъдят състоянието и перспективите на търговско-икономическото сътрудничество на трите страни, евразийските интеграционни процеси - с оглед на влиянието на съвременните тенденции в световната икономика", както и "да обменят мнения по актуални международни въпроси, преди всичко за положението в Украйна".

Не е ясно дали при това положение президентът на Беларус Александър Лукашенко ще замине за Астана. Негов говорител е отказал да коментира въпроса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови