940 са вече заразените на самолетоносача ''Шарл де Гол''

OFFNews Последна промяна на 17 април 2020 в 19:18 2278 1

Общо 940 френски военни моряци на борда на френската военноморска групировка начело със самолетоносача "Шарл де Гол" са дали положителни тестове за коронавирус, предадоха Ройтерс и ДПА.

На моряците са били направени 2300 теста. 940 от тях са позитивни, 645 са негативни, а резултатите от останалите още се обработват, съобщи пред сенатската комисия по въоръжените сили Марилин Жигакс Женеро, генерална директорка на медицинската служба на френските въоръжени сили.

Около 500 моряци са имали симптоми на COVID-19 и 20 са все още в болница. Осем от тях получават лечение с изкуствено обдишване, а един се намира в интензивното отделение.

Френските въоръжени сили разпоредиха да се извърши разследване как болестта е стигнала до "Шарл де Гол". Самолетоносачът и придружаващите го плавателни съдове бяха почти в края на тримесечна мисия в морето.

Предполага се, че заразяването може да се е случило при спиране в Брест от 13 до 16 март, когато болестта вече будеше тревога в цяла Франция. Според разследващия сайт Медиапарт моряците са получили разрешение да слязат на брега, за да се срещнат със семействата си и не са били извършвани тестове при връщането им на борда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови