9 българи на борда на горящия край Гърция ферибот (списък)

OFFNews 28 декември 2014 в 16:36 7652 0

Девет български граждани фигурират в разпространен от гръцката страна списък на пътниците на горящия ферибот „Norman Atlantic”, който се запали днес край остров Корфу в Адриатическо море, съобщават от българското министерство на външните работи.

Според официалната информация, предоставена на МВнР от Министерството на външните работи на Гърция, в списъка на пасажерите на ферибота „Norman Atlantic” фигурират имената на 9 български граждани:

С. Аргирова, Р. Тодорова, А. Асенов, В. Доспатлиев, Красимир Естов, Г. Хайтов, М. Мосавитцки, С. Божилова и П. Ненова.

През последните часове италианската брегова охрана е водеща страна при спасителните операции.

Един човек е загинал, а двама души са ранени на горящия в Адриатическо море ферибот, предаде агенция ТАСС, като се позова на министерството на националната отбрана на Гърция. Националността на загиналия не се съобщава.

До момента спасителите са еваукирали от ферибота 156 души, съобщава ТАСС. На борда на ферибота са пътували 422 пасажери и  56-членен екипаж. 

Поради голямо вълнение и силен вятър фериботът вече се намира в италиански териториални води.

Към района са се насочили допълнителни сили на гръцкия военноморски флот, италианската брегова охрана, както и намиращи се в региона пътнически и товарни кораби.

Спасяването на пътниците се извършва при изключително тежки метеорологични условия, чрез използване на хеликоптери.

Спасените пътници се настаняват на намиращите се в непосредствена близост пътнически кораби „Spirit of Piraeus“ и „Cruise Europa“.

Координация по спасителната операция е поета от италианската брегова охрана. По данни на гръцките медии 2/3 от кораба е обхванат от пожара. Пътниците са изтеглени в обезопасена част на най-горната палуба на кораба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови