8-годишно момче от Китай трогна света със заскрежената си коса

OFFnews 14 януари 2018 в 20:12 11386 3

Снимка BoredPanda

Наскоро снимката на 8-годишно момче от Китай със заскрежена коса и вежди обиколи целия свят. Причината хората да се впечатлят толкова много е фактът, че всяка сутрин момченцето, чието име не се съобщава, изминава пеша почти 5 км, за да отиде в основното училище Джуансанбао в провинцията Юнан.

В деня, в който е направена снимката, навън е -9 градуса по Целзий, но момченцето успяло да стигне до класната си стая, за да се яви на един от последните изпити за срока, разказва BoredPanda.


Фу Хенг, директорът на основното училище, не можел да повярва на очите си. При пристигането ученикът му има висулки вместо коса и вежди, а бузите му били ярко червени. Хен заснел лицето и ръцете на малкото момче, отбелязвайки началото на пътешествието му в социалните мрежи. Интернет го нарече „Ice Boy” („Леденото момче”) и малко след като набра популярност, училището, в което учи получи повече от 15 000 долара от дарения, 20 отоплителни уреди и 144 комплекта топли дрехи.


Директорът твърди, че момчето живее далеч от училището в сериозна нищета със сестричката и баба си. Въпреки нелекия живот, който води, ученикът има репутация на „клоуна на класа”, тъй като постоянно намира начини да накара своите 16 съученици да се превиват от смях.


Хенг обясни, че училището се старае да се грижи за момчето, но признава, че класните стаи не са достатъчно топли заради липса на финансиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

15.01 2018 в 10:11

Ако отидеш там, ще си единствен.

7551

1

reKontra

14.01 2018 в 23:39

В Китай има ли цигани?