Как 20 долара могат да променят живот

OFFNews 27 ноември 2017 в 16:12 42080 0

Снимка BoredPanda

Когато 27-годишната Кейт Маклър се оказва без пари и без бензин на един от най-натоварените междущатски пътища в САЩ, на помощ идва най-неочакваният човек. Ръка й протяга Джони, бездомник, който дава последните си 20 долара, за да може младото момиче да зареди гориво.

„Тръгнах към Филаделфия и мислех, че газта ще ми стигне, за да отида на гости на моя приятелка. Но горивото ми свърши на междущатски път 95. Тогава се появи Джони. Седях до колата и се чудех какво да направя. Проблемът беше, че нямах пари в брой. Джони дойде и ми каза да се прибера в колата и да заключа вратите. След малко се появи с туба бензин, която наля в резервоара ми“, разказва Кейт.

Няколко дни след случая момичето отива при Джони, за да му подари нови дрехи, обувки, шапка и ръкавици, както и няколко вафли.

„Той ме попита дали искам една от вафлите. Толкова се впечатлих, че реших да направя нещо повече за него. Подех кампания за събиране на средства, като първоначалната ми цел бе да събера 10 000 долара“, споделя Кейт.

След като инициативата набира невероятна популярност и събира над 100 000 долара, Джони моли тя да бъде прекратена, защото не иска да изглежда сякаш се възползва от хорската доброта. Но малко след това Кейт стартира повторно кампанията, тъй като интересът към нея не намалява.

„Джони е толкова щастлив от случилото се. Всъщност той планира да даде по-голямата част от парите за благотворителност“, разказва още младата жена.

Джони е бил техник на боеприпаси при морските пехотинци, пожарникар и парамедик, преди кризата да го съсипе.

Днес той иска да си намери работа в централата на Amazon в Робинсвил, Ню Джърси, а от компанията вече са се свързали с него и са му предложили позиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови