65 загинали и 60 ранени при военната операция в Йемен

OFFNews 26 март 2015 в 13:57 2816 0

Снимка Reuters

65 души са загинали в Йемен след началото на саудитските въздушни удари в страната.

Най-малко 25 цивилни са загинали северно от столицата на Йемен Сана. При ударите са били ранени и 40 мирни жители, съобщиха световните агенции, позовавайки се на здравното министерство на страната.

Най-малко 18 души са убити в сражения между привържениците на президента Абд Рабу Мансур Хади и шиитските бунтовници хуси в град Хута. Ранени са най-малко 25 души. 

Военни самолети самолети са поразили позицията на хусите близо до границата със Саудитска Арабия.

Йеменските власти затвориха всички големи пристанища на страната и седем летища в южната част на Саудитска Арабия заради започналата военна операция в Йемен.

Саудитска Арабия започна военна операция срещу шиитските милиции хуси в Йемен, за да защити законното управление на президента Абдрабух Мансур Хади.

Бомбардировки започнаха на десетки места в страната. В Сана ударите са насочени към авиобазата, разположена близо до международното летище в града. Унищожени са батарея на противовъздушната отбрана, няколко бойни самолета и съвместен оперативен щаб на бунтовниците.

Йордания, Судан, Мароко, Египет и Пакистан също обявиха, че ще се включат в операцията, която се води от пет арабски монархии от Залива - Бахрейн, Саудитска Арабия, Катар, Обединените арабски емирства и Кувейт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!