46 кандидати за президент на Украйна

OFFNews 31 март 2014 в 17:20 4730 0

46 кандидати за президент на Украйна

46 души са заявили участие в президентските избори в Украйна на 25 май.

Седем от кандидатурите са официално одобрени, а документите на други 27 кандидати ще бъдат разгледани до края на седмицата.

Сред регистрираните кандидати са Юлия Тимошенко, лидерът на комунистическата партия Пьотр Симоненко, лидерът на националистическата партия „Свобода“ Олег Тягнибок, управителят на корпорация Roshen Пьотр Порошенко.

Кандидати за президент на Украйна са още бившият първи заместник генерален прокурор Ренат Кузмин, бившият вицепремиер Юрий Бойко и други.

Според директора на Центъра за политически изслведвания „Пента“ Владимир Фесенко реалната борба ще се води между най-много трима кандидати.

В същото време социолози посочиха за фаворит на предстоящите избори олигархът Пьотр Порошенко, известен като „шоколадовия крал“ заради притежаваната от него верига магазини за захарни изделия. Порошенко попада в класацията на десетимата най-богати хора в Украйна.

Преди дни лидерът на партия „УДАР“ Виталий Кличко обяви, че няма да се кандидатира за президент, но ще участва в изборите за кмет на Киев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!