400 арестувани при сблъсъци на полиция и демонстранти в Щутгарт

OFFNews 30 април 2016 в 17:36 4276 3

Снимка БТА

Стотици демонстранти влязоха в сблъсъци с полицията в Щутгарт.

Стотици демонстранти влязоха днес в сблъсъци с полицията в Щутгарт пред сградата, в която се провежда конгрес на дясната популистка партия "Алтернатива за Германия" (АзГ), предаде ДПА, цитирана от БТА.

Германската полиция съобщи, че е задържала 400 демонстранти, опитали се да блокират достъпа до сградата. Някои демонстранти запалиха гуми и хвърляха пиратки по полицията. Заради безредиците бе забавено началото на партийния конгрес.

Повече от 1000 души от службите за сигурност са разположени на терен, за да не позволят сблъсъци между членове на АзГ и стотици левичари, събрали се пред сградата на протест.

Въпреки това демонстранти и партийни членове влязоха в схватки, предаде Франс прес.

Основаната през 2013 г. партия призоваваше преди за излизане на Германия от еврозоната, но в последствие започна да отстоява антиимигрантски и ислямофобски позиции.

АзГ откри днес в Щутгарт годишния си конгрес, в който се очаква да участват 2400 нейни членове. Очаква се през уикенда партията за пръв път през трите си години съществуване да приеме програма. Сред предложенията, които ще бъдат гласувани, са забрана за минарета, забрана за мюезините да призовават вярващите за молитва и забрана за носене на забрадки.

Младата партия ще гласува също така за сближаване с френския Национален фронт и с Австрийската партия на свободата в Европейския парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

2

Танг

30.04 2016 в 18:15

Виж как си знаеш.

77927

1

El Commandante

30.04 2016 в 17:58

Платени кремълски тролове, до един вербувани лично от Путин!