22-ма американски военни са ранени при инцидент с хеликоптер в Сирия

OFFNews 13 юни 2023 в 11:23 902 0

Въздушни сили

Снимка Pixabay

Въоръжени сили

22-ма американски военнослужещи са ранени при "злополука" с хеликоптер в североизточна Сирия, съобщи Централното командване на въоръжените сили на САЩ, без да разкриват подробности за случилото се.

От изявление на командването, публикувано в Туитър, става ясно, че това се е случило на първи юни. 10 военнослужещи са били евакуирани в лечебни заведения от по-високо ниво извън региона. 

Централното командване, което контролира американските войски в Близкия изток, отбеляза, че не е докладван вражески огън, но добави, че причината за инцидента се изяснява.

Около 900 са американски военни, разположени в Сирия. Повечето от тях участват в мисия за борба с Ислямска държава.

Американските войски често са били обект на многократни атаки през последните години от подкрепяните от Иран милиции, като през март 25 бойци от САЩ бяха ранени при удари и контраудари в Сирия. 

Според американците Ислямска държава все още представлява голяма заплаха. Стотици членове на групировката все още лагеруват в райони, където няма американски военнослужещи, нито сирийска армия. Там, с подкрепата на Русия и подкрепяните от Иран милиции, упражняват пълен контрол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки