13-годишно момиче дари на деца 1 млн. книги

Вероника Шербанова 14 октомври 2013 в 12:10 3883 1

Мария Келър, Снимка: The Huffington Post
Мария Келър, Снимка: The Huffington Post

13-годишно момиче от американския щат Минесота дари 1 млн. книги на деца в САЩ и по света, съобщи The Huffington Post.

Когато била на 8 години Мария Келър от Ороно, Минесота, научила от майка си, че не всички деца могат да си позволят книги. Решена да направи нещо по въпроса, тя си поставила за цел да дари 1 милион книги на деца, преди да навърши 18 години.

Тя започнала да събира книги първоначално с помощта на семейството и приятелите си, а книгите били складирани в гаража на къщата й. След това обаче се наложило да наемат склад, където да съхраняват книгите.

Мария успяла да осъществи целта си 5 години преди поставения от самата нея срок, след като в края на миналата седмица издателство „Манкато“ предостави на детето 36 000 книги, от които се нуждаеше, за да дари над 1 милион книги.

Книгите са дарени на нуждаещи се деца в 16 американски щата, във Филипините, Мексико, Коста Рика, Франция, Великобритания, Германия, Испания и няколко африкански страни.

Много съм развълнувана, че мечтата ми да даря книги на стотици хиляди деца стана реалност, написа Мария на интернет страницата си.

До 9 октомври дарените от 13-годишната Мария са 1 012 227 книги. Тя обаче е решена да не спира дотук и възнамерява да дари книга на всяко дете по света, докато навърши 18 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови