"Шест дни луда работа" - офроуд в Стара Загора и Казанлък

Никола Ончев 27 юли 2012 в 14:18 4741 0

Six days crazy job
Six days crazy job

Юли изтича, но това съвсем не означава край на състезанията. Дори напротив, защото прелюдията към следващия месец идва с поредното офроуд състезание. Между 29-ти юли и 3-ти август ще станем свидетели на международното шестдневно съзтезание „Six days crazy job”. То ще бъде на територията на Стара Загора и Казанлък. Организатор е Ендуро клуб „Crazy job”.

Състезанието ще започне както всяка година в неделя с атрактивен пролог в центъра на Стара Загора, а център на навигацията е Казанлък, за да се избегне дългото рали в Розовата долина.

Щаб на състезанието и регистрация на място - Хотел "Зорница", гр. Казанлък. 

На това издание отново ще карат дуото организатори на Ерзберг Родео: Петер Несута и Мартин Кетнер. За съжаление тази година няма да видим третия от организаторите - Карл Катох, защото е счупил крак на тренировка.

 За пръв път има регистрации от Русия и Турция.

Състезанието ще снима фотографът на Red Bull - специалиалист в екстремните спортове.

За пръв път ще се излъчи призова тройка в клас "Сеньор" (40+). Състезателите от този клас няма да се регистрират отделно, ще се състезават в клас "Хоби" и само ще се наградят накрая, ако имат необходимата възраст.

Идеята е състезанието да премине през етнографския комплекс "Боженците" и през други интересни места в Тревненския регион. В Трявна ще има плакати с координати на атрактивните места.

А ето и повече подробности около провеждането на състезанието:

Такса участие за първите два дни - 20 лв, а за цялото състезание - 50 лв.

1. Регистрация

Регистрацията ще става в брифинг залата на хотел "Зорница", гр. Казанлък в събота (28 юли) от 12:00 до 24:00 часа и в неделя (29 юли) от 8:00 до 11:00 часа. При регистрацията се оставят и GPS-ите за вкарване на трак за първата навигация в понеделник. Тракове има за всички класове. Веднъж регистрирали се вие получавате 3 броя съзтезателни номера със задължителен дизайн за всички, програма на състезанието по дни и възпоменателна фланелка.

 2. Пролог

Прологът ще започне в неделя, 16:00 часа в центъра на Стара Загора. В 14:30 всички състезатели ще бъдат поведени от хотел "Зорница" до началото на Стара Загора. Оттам пилотен автомобил ще ги екскортира да центъра. Връщането се осъщестявява по абсолютно същия начин.  Състезателите ще бъдат проверени преди тръгване от Казанлък по стартови номера и ако се установи, че някой е предприел самоволно придвижване извън групата (дори и на платформа), ще му бъде прекратено участието в състезанието.

Изключение се прави само за състезатели от клуб "Crazy job", при условие, че вече са се регистрирали в събота.

На това издание на "Six days crazy job" прологът ще има значние за генералното класиране по следния начин - състезателят, спечелил пролога, стартира в понеделник с време 00:00.000, а всеки следващ - с няколко секунди наказателно време и така прогресивно до последния класирал се от пролога. Времената ще бъдат уточнени след консултации с водачите на отборите, като няма да са големи, а по-скоро ще са като малък стимул за участие в пролога. Веднага след приключването на пролога, призовите тройки ще бъдат наградени на място. Важно е да се знае, че ATV няма да участват в пролога, поради специфичното естество на препятствията.

 3. Ден първи навигация.  Датата е 30-и юли, етапът - "Remember Stara planina" ("Да си припомним Стара Планина").

Състезанието ще важи за BG X-Enduro Championship, което е два дни. Мартин Иванов ще бъде в организаторския екип и ще се състезава само през първите два дни за BG X-Enduro Championship.

Трасето за всички класове с изключение на мотоциклети "Експерт" ще бъде 70 км. Експертите ще карат около 100 км. Трасето е съставено от части на стари тракове, пускани в различни състезания от 2006 г. до сега. Няма никакви сложни елементи, тъй като бихме желали да степенуваме трудността на състензаието през дните към края, за да могат състезателите да свикнат с натоварванията. Стартът е в 09:00 часа от хотел "Зорница" с придвижване по трак до Стара планина, където ще бъде даден и индивидуален старт на всеки. Начин на стартиране - през интервал от 30 секунди. В 20:00 часа ще има брифинг.

 4. 31 юли - ден втори навигация. Етап "The old houses" (Старите къщи)

Тази година организаторите са решили да покажат на състезателите интересни места от Централна България и това ще стане най-вече в този много живописен етап. Трасето преминава покрай много стари селца и махали. Идеята е всичко това да украси състезанието, а състезателите да се сдобият с атрактивен снимков материал от тези места.

Хобитата ще карат 110 км, а експертите още повече - 140 км. Трасето не е трудно, но трябва да се внимава с навигацията.

Старт - по същия ред в 9:00 часа, а в 20:00 часа ще има парти в атракционно заведение, което се намира на около 50 м срещу хотел "Зорница".

5. Първи август е обявен за почивен ден, като в 20:00 часа ще бъде традиционният брифинг. 

6. Втори август - ден трети навигация. Етап „Габровски шеги“. Началото е леко, ще има време за снимки на фона на Шипка, както и ранна закуска при бат' Нено. Снимачните екипи ще имат време да се подготвят, тъй като започват шегите. Хобитата ще се „веселят“ около 90 км, а експертите - с 20-25 км повече. Старт в 9:00 часа, в 20:00 часа - брифинг.

 7. Трети август - ден четвърти навигация. Етап "The big one". Всъщност той не е чак толкова голям - около 90 км, от които атракцията е само за мотоциклети експерт и се състои в изкачване от километър-два. Този участък без помощ са изкарвали трима души от клуба. На пресечната точка ще има хора от Crazy job да помагат. Награждаването е изтеглено малко назад - 18:00 часа на същия ден.

За тези, които предпочитат да спестят от удобствата, има осигурен къмпинг само на 100 м от хотела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!