Quantcast

На прощаване Йовчев прави нови назначения в МВР

Юлиан Христов Последна промяна на 08 юли 2014 в 09:05 13227 5

Цветлин Йовчев

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев издаде заповед за назначаването на директори на ключови дирекции в МВР.

Със негова заповед от 3 юли за директор на новосъздадената Главна дирекция ”Охранителна полиция” е назначен Тодор Гребенаров. Досега той беше на длъжността директор на ГД ”Национална полиция” (ГДНП). Със заповед на министъра от същата дата за директор на новосъздадената Главна дирекция “Криминална полиция” е назначен Константин Титянов, който до момента беше заместник-директор на ГДНП. 

Дирекциите о хранителна и криминална полиция бяха създадени с текстовете в новия Закон за МВР на мястото на ГДНП.

На досегашните си длъжности са преназначени директорите на главните дирекции „Гранична полиция“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Захарин Пенов и Николай Николов.

Министърът в оставка спази традицията за назначения в последния момент, така както това беше направено и в мандата на предходното правителство. Към момента не е ясно какви са намеренията на Цветлин Йовчев по отношение на директорите на Областните дирекции на МВР. 

Новите назначения до голяма степен са свързани с изпълнението на новоприетия Закон за МВР. Депутатите от ГЕРБ поискаха влизането му в сила да бъде отложено за след 1 януари 2015 година. Мотивите за това искане бяха свързани както с липсата на финансова обезпеченост на промените, които се предвиждат в закона, така и опасенията, че с отпадането на конкурсното начало, сегашните управляващи ще се възползват от възможността да поставят свои хора на възлови позиции в структурите на МВР, които да работят единствено в техен интерес.

С идването на Йовчев в МВР бяха заменени някои от директорите на ОДМВР, които бяха назначени от кабинета в оставка на ГЕРБ в началото на 2013 година.  Със заповед на Цветлин Йовчев от 6 август същата година бяха сменени шефовете на дирекции в Габрово - Денислав Донков, Перник – Валентин Димитров, Стара Загора - Алекси Алексиев, и Силистра – Ивелин Иванов. Нови директори бяха назначени и във Варна и Пловдив. Обосновката за тези смени беше, че в тези дирекции няма добри резултати. 

Нови началници бяха назначени в дирекция “Вътрешна сигурност", звеното за информация и анализ КИАД и дирекция “Човешки ресурси”. В първите месеци от управлението му в МВР Йовчев сложи нов директор на разформированото  и преминало в отделна агенция за подслушване звено СДОТО. Тогава беше сменено беше и ръководството на Института по психология.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.07 2014 в 23:22

Със свиванена разходите бяха 15 процентните съкраштения в резултат на което си заминаха неудобните.
Сновия ЗМВР СИ ОСИГУРХА МЕСТАТА НЕ КАДЪРНИТЕ И КОРУМПИРАНТЕ спред които независимо от това че имат необходимия осигурителен стаж без собствено желание немогат ги мръдна докат не навършат 60 год.
оБЕЗСИЛИХА ДАЧАЛНИЦИТЕ ДА МОГАТ ДА ПРЕДЛАГАТ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ПРЕДИ НАВЪРШВАНЕ НА ПРЕДЕЛНИТЕ 60ГОД.

09.07 2014 в 16:48

МВРвместо да бъде отстранен шефа на ГДГП З.Пенов тпй го преназначи въпреки настояването за отстраняванепоради товаче е главен виновник за ШЕНГЕН.
В ГДГП ЧР се управляват от бивши полит работници.съштите тези чиновници съсипаха кариерното развитие на много кадърни професионалисти.
ЧРса олицетворение на конфликт на интереси.

08.07 2014 в 21:20

Това ръководство наМВРза толкова кратко време успя да смени диркторите наОДнаМВРно не успя да доведе до край оптимизацията на числения състав чрез 15 процентно съкраштения.
Останахаоште много чантажии които с новия ЗМВР не могат ги пинат без тяхно съгласие независимо че са придобили нужния осигурителен стаж ако нямат пределната въздраст 60 год.
Дано служебния МВРсе сети да гипрат на тест по номативите за ФП.ПОВЕЧЕТО ШТЕ ИЗПАДНАТ.
КАКги вижда МВРчовек/полицай/на 6о години да преследва на бегом 25-35 годишен престъпник.

08.07 2014 в 12:03

Трябва да се закрие цялата милиция, да се уволнят всички милиционери и да се назначат наново тези, които преминат успешно IQ тест и такъв за физическа годност, който да се провежда на всеки 6 месеца!

08.07 2014 в 09:48

Изобщо не съм фен на Овчев, но за съжаление сте станали по-зле и от Блиц. Нито един нов шеф няма назначен. Сами сте го написали в статията. На гранична и на пожарната са преназначени, а на националната полиция са същите, само че на две нови структури, защото национална полиция се разделя на две.