Рехав протест срещу насилието в детските градини в Бургас

OFFNews - Бургас 10 февруари 2018 в 17:17 3083 2

Едва около 70 души излязоха в Бургас на първия от поредицата национални протести „Не на насилието в детски градини и училища“. Въпреки почивния ден и дошлите и от София организатори, бургазлии не бяха много активни в недоволството си, въпреки че последният фрапиращ случай е именно от морския град, след като бе заснето как учителки малтретират деца.

Заедно със своите деца и с плакати с призив да се спре бездействието и да се вземат мерки срещу насилието над децата в учебните заведения, родителите изразиха своето недоволство. Основното искане  на бургазлии е да се сложат видеокамери е детските градини и училища. Протестиращите настояват и броя на децата в групите да бъде намален, както и да има мандатност на директорите на детските градини.

Протестите срещу насилието в учебните заведения продължават в цялата страна. За утре е планиран протест във Варна, Плевен и Пазарджик, а на 15-ти февруари - в София. Те ще се провеждат пред сградите на общинските администрации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

15.02 2018 в 22:00

Добре де, разбрахме че много искате истамбулска конвенция.
И аз искам печено пиле, ама няма.

6000

1

gtyu

15.02 2018 в 18:39

Сложете камери и в ЦДГ Пламъче в групата на Виолета и Ана и дебелата свиня директорката Стела Дякова знае за това и ги защитава.
 
X

Подкастът на OFFNews