Протестиращи в защита на парк 'Пирин' блокираха булеварди в центъра на София

Мартин Георгиев 01 февруари 2018 в 20:21 3265 3

Екоактивисти и граждани излязоха на протест за седми път поред срещу решението на Министерския съвет да промени плана за управление на Национален парк "Пирин".

В 18:30 ч. започнаха да се събират хора пред Министерството на младежда и спортта, където беше сборният пункт на протеста.

Оттам шествието продължи по бул. "Васил Левски", където протестиращите блокираха кръстовището на Орлов мост. Те скандираха "Вие сте позор, оставка и затвор" и "Природата няма глас, има нас".

Там протестът се раздели на две част, като една част от протестиращите се насочи към Народното събрание, а друга - към паметника на Васил Левски, като блокираха движението по пътя си. 

Двата лъча на протеста се събраха на пл. "Независимост", където близо 2500 души скандираха "оставка" и "мафия" под прозорците на Министерския съвет.

След това протестиращите се насочиха към сградата на Министерството на околната среда и водите, за да поискат отново оставката на министър Нено Димов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

3

newfoundland

02.02 2018 в 19:43

Не стига, че не може да се довърши магистрала Струма, че нямаме лифтове и елементарни съоръжения в планините, ами сега зелените се пречат и на движението.

12392

2

мгергов

02.02 2018 в 12:41

Мда!
Чудно как по света навсякъде се постига баланс , а тук само крякаме...Много е самоцелно да бълваш само едно и също...че някой си искал да унищожи планината, да я застрои...Човек ако за секунда се замисли ще му стане ясно, че това е безумно просто!

12284

1

Kristiano789

02.02 2018 в 10:38

Според мен вместо да се протестира и да се ходи напук трябва всички да обединят усилия, за да може Пирин да е хем опазена, хем модерна и пригодена за зимен туризъм планина. Едното не би трябвало да пречи на другото.