Палят "свещ за човечност" против расизма и ксенофобията

Николаос-Теодорос Цитиридис Последна промяна на 05 ноември 2013 в 14:49 2787 2

Палят
Палят "свещ за човечност" против расизма и ксенофобията

Днес от 20:30 часа хора против расизма и ксенофобията ще запалят "свещ за човечност" пред църквата "Св. Неделя" в София.

"Някакви хора се постараха тези дни да запалят огъня на омразата в България. Те няма да успеят. Да им покажем, че има друг, по-силен огън - този на човечността и на желанието да помагаш, не да нараняваш. Ако вярвате, че добротата е по-важна от омразата, запалете свещ тази вечер на прозореца си, на площада пред църквата "Св. Неделя", където и да сте, в който и да е град или село, излезте на площада и запалете свещ - в 20:30."

Това се казва в официалното изявление на организаторите във фейсбук страницата на събитието.

В него присъствие са потвърдили вече над 350 души.

Миналата неделя в София се проведоха два протеста срещу нелегалните емигранти у нас. Поводът - намушканата няколко пъти Виктория от мъж с алжирски произход. Инцидентът породи големи спорове в социалните мрежи "за" и "против" расизма.

През изминалата седмица в столицата бяха изпратени и скин хедс групич, които нападнаха мъж от ромски произход и му нанесоха тежък побой пред сина му. Снощи от неизвестни извършители беше нападат и 17-годишен сириец край бежанския лагер във "Военна рампа".

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2013 в 00:04

Ако зависи от мен, само през трупа ми в България ще влезе див ислямски изрод. А на българо-турската граница ще издигна железобетонна стена, по-висока и по-широка от берлинската.

05.11 2013 в 16:11

Запазете си свещите, ще ви потрябват като "бежанците" станат повече и започнат да проявяват културните и религиозните си особености.