Ден 28: Протестът погреба ''Борисовата диктатура" (снимки и видео)

OFFNews 05 август 2020 в 20:35 7097 4

Снимка Минко Чернев/БТА

В 28-ата вечер на протеста демонстрантите оставиха пред Министерския съвет черен кръст и ковчег с надпис ''Борисовата диктатура".

Трябва да погребем диктатурата. Време е да се простим с 11 г. диктатура на ГЕРБ, обявиха от "Отровното трио".

Проливният дъжд и силният вятър днес следобед разрушиха една от тентите на Орлов мост и палатките на майките от "Системата ни убива" край Ректората. Протестиращите остават на място и ще възстановят щетите. Така три кръстовища в София остават блокирани денонощно - при Президентството, пред Ректората на Софийския университет и на Орлов мост.

Заради лошото време протестът тази вечер беше по-малоброен. Въпреки това стотици се събраха в центъра на София, за да поискат отново оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

Снимка: Минко Чернев/БТА

Към 21:05 ч. множеството пред Министерския съвет се отправи към Орлов мост, за да поздрави демонстрантите, които са в палатковите лагери.

В 22:18 ч. пресцентърът на МВР съобщи, че тази вечер протестът е преминал "без сериозни нарушения на обществения ред". Няма задържани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

4

DeadManWalking

05.08 2020 в 23:13

Значи нямаше проблем, когато преди три месеца ни замеряхте с ковчези от новините и обещавахте камиони с трупове...

А сега един ковчег се появил и почнахте да се дразните и да подскачате... Що тъй?

3943

3

OtSofia

05.08 2020 в 22:24

Черни забрадки - помните ли Народния съд и как докарани от села, градчета и паланки, забрадени в черно женички вопият пред Съдебната палата, където четат смъртните присъди на българския интелектуален и политически елит? Бесилки , погребални ковчези, земя, поругана от черни найлони, черепи, и мръсно, мръсно, мръсно .... И какво прави онзи , в черните одежди, понесъл христовия кръст пред тази зловеща шутовщина? А най-набиващо в очи са ухилените физиомутри на всякакви отровни. Ухилени, с усти, разчекнати до уши! Това ли ни чака? Не, вече го живяхме.

4164

2

Egocentric Eccentric

05.08 2020 в 22:21

Много ми трудно да повярвам, че един от "инициаторите" на протеста се представя за PR и същевременно след бесилката, която Борисов най-много от всичко обича да изтъква като довод срещу демократичните нагласи на протестиращите, сега са решили да донесат и ковчег.

С подобни автоголове имате шанс да постигнете невъзможното - да направите Борисов наистина да изглежда като демократ

2900

1

nrb

05.08 2020 в 21:17

Протестът се опитва да наложи комунистическа диктатура. Отново !