Anonymous горди от България

Виктория Викторова 16 февруари 2012 в 16:16 6625 1

Anonymous
Anonymous

Хакерската групировка Anonymous е горда от решението на България за спирането на ACTA. “Анонимните“ пуснаха в Туитър новината за отказа на страната ни да ратифицира споразумението и коментираха, че „ACTA се разпада в Европа“.

Новината, споделена от хакерите, е на сайта Mashable и в нея се цитират думите на икономическия министър Трайчо Трайков от специално дадената пресконференция във вторник.

В един от другите канали на Anonymous в Туитър пък е споделено видео от българските протести на 11 февруари, което е направено за малка част от бунтуващите се държави.

От последната видео заплаха, отправена от потребител, представящ се за член на Anonymous, българското правителство не е получавало директни закани. Защитниците на авторски права ПРОФОН обаче директно станаха жертва на хакерския гняв преди няколко седмици – тогава началната страница на сайта prophon.org беше свалена и на нейно място беше поместено съобщение от ядосаните хакери.

Другите 12 организации, подписали отвореното писмо в защита на ACTA, треперят оттогава, защото „Анонимните“ се заканваха да свалят и техните сайтове, но засега това не се е случило.

Днес обаче беше разпространено видео от името на Anonymous, в което се изтъкват нередности, извършвани от Светия Синод. Клипчето не е от официалните акаунти на хакерската организация и в него личат няколко фактора, които досега не са били налице. Първо, Anonymous никога не са ползвали български език за съобщенията си. Второ, досега обръщенията не бяха пускани директно във VBox7, а в YouTube и трето, обикновено има конкретни заплахи или директно сваляне на сайтове, а не само изтъкване на откритите нередности.

Ето клипчето, заедно с цялото му съдържание в текстов вариант след него:

"Граждани на Република България!

Ние сме Анонимните - най-голямата сила в света. Сила по-голяма и по-могъща от всички папи, патриарси, религиозни догми и канони на Земята. Ние сме тези, които срещаш по улицата всеки ден. Ние не сме организация, нито клуб. Ние сме хора от цял свят, събрани от идеята за любов, мъдрост, истина, правда и добродетел. Анонимните не са само хора в интернет, те са навсякъде. Ежегодно Светият синод в България получава от данъците на българските граждани 1 600 000 лв. държавна субсидия. Разбрахме, че само от продажбата на свещи, чиято цена стократно надценява печели по 16 000 000 лв. (шестнадесет милиона лева) на година! Днес много митрополити и свещеници парадират със скъпи коли, охолни имоти, незаконен бизнес и нагло отношение към журналисти и българските граждани изобщо. Самият Митрополит Кирил публично излъга милиони миряни от ефира на националните ви телевизии, че не е бил служител на Тайните служби. Става ясно, че висшият клир вече нямат нужда от държавна субсидия. Предложенията ни: 1. Прекратяване на порочната практика църквата да взема пари за кръщене, сватба, освещаване или погребение. Регламентирано тези духовни дейности да стават безплатно. 2. Промяна в устава на Българската православна църква, която да позволи смяната на митрополити при установени нарушения на църковните правила. 3. Народното събрание да приеме поправка в Закона за вероизповеданията, която да позволява насочването на държавните пари за осигуровки и заплата нa свещениците да става директно без посредничеството на висшия клир. 4. Временно спиране на държавните пари към Светия синод, докато не се изясни търговията със стократно надценените свещи. Субсидията може да бъде насочена към строежа на нови детски градини. 5. Прокуратурата да разследва Пловдивската, Варненската, Старозагорската, Неврокопската и Великотърновската епархия, които нашумяха с корупционни сделки, съмнителни дарения и заменки на земи и имоти. 6. Прокуратурата да разследва случая с убийството на свещеник от Разлог "вдъхновено" от Неврокопския митрополит Натанаил. 7. Официално извинение от страна Българската православна църква за хулите отправени към Велики българи прославили страната ви по целия свят и помогнали на милиони хора изпаднали в болест и беда.

Ние сме "Анонимните".

Ние сме легион.

Ние не прощаваме.

Ние не забравяме.

Очаквайте ни."

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II