Зеленски изключи възможността за преговори с Русия, преди да изтеглят войските си 

Георги Ангелов 18 август 2022 в 21:07 4140 12

Володимир Зеленски след среща в Лвов с Реджеп Тайип Ердоган и генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

Снимка Getty Images

Володимир Зеленски след среща в Лвов с Реджеп Тайип Ердоган и генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

Украинският президент Володимир Зеленски изключи днес възможността за мирни преговори с Русия, преди тя да изтегли войските си от територията на страната му, предаде Франс прес.

"Хора, които убиват, изнасилват, удрят цивилни (цели в) градовете ни с крилати ракети всеки ден, не може да искат мир. Първо трябва да напуснат нашата територия, тогава ще видим", каза украинският президент на пресконференция в Лвов след тристранна среща в западния украински град с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган и генералния секретар на ООН Антониу Гутериш. Зеленски подчерта, че "няма доверие на Русия".

Украинският президент съобщи, че е договорил с генералния секретар на ООН параметрите на евентуална мисия на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) в Запорожката АЕЦ, предаде Ройтерс.

"Русия трябва незабавно и безусловно да изтегли своите сили от територията на (най-голямата атомна електроцентрала в Европа), както и да спре провокациите и обстрела", призова Зеленски.

Киев и Москва се обвиняват взаимно, че обстрелват Запорожката АЕЦ, която се намира в едноименната област в Южна Украйна, частично окупирана от Русия. Руските въоръжени сили превзеха атомната централа в началото на март - малко след като нахлуха в съседната страна на 24 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

12

редовно четящ

19.08 2022 в 12:42

Силно безпокойство сред рашистките торни бръмбари, цапащи сайта!

210

8

Merc

18.08 2022 в 23:08

ЕВРОЛУНАТИК

Синко , за интимните ми приятелки питай майка си.

Ако има сили да ти признае....

Пхахахахаххаха !

210

6

Merc

18.08 2022 в 22:59

ЕВРОЛУНАТИК

Имам въпрос :

Какво е чуството сутрин да се поглеждаш в огледалото и да не ти идва да си отлющиш един звучен шамар на собственото си двулично лице ?

За един приятел питам.....

210

4

Merc

18.08 2022 в 22:25

По времето на Втората световна война не само британците, но и Съветите зависеха от американската икономика (урок, който руснаците активно са забравили
В тази война американската и европейската икономическа мощ е на страната на украинците.
Украйна води войната на своя територия, което и дава логистични предимства.
Войниците и припасите не трябва да се превозват на големи разстояния. Армията, като правило, може да разчита на подкрепата на местното население и местните обществени организации.
Руските войници не обичат да се приближават към украинските. Руската война зависи от артилерията, от убийствата от далечно разстояние. Руснаците обстрелват позицията на противника до неузнаваемост, а след това превземат руините. Това убива мирните жители, заличава градовете и превръща цели региони в пустош, но не вълнува никого в руското ръководство.
Десетките хиляди убити и осакатени руски войници изглежда не тревожат руското ръководство, нито руското население, но самите войници ги е грижа.

-1650

3

ob1

18.08 2022 в 22:17

измислят какви ли не неща украинците... ей го, оня ден измислиха някакъв пожар на едно фашистко летище :) утре нещо ново ще измислят подлите гадове, ма добре, че е кремъл да разсее съмненията. Венсеремос, таваришчи!
От тия измислици що така няколко трола тук ги боли дупето обаче не знам
 
X

Да помогнем на украинските деца!