Засилват охраната по празниците, армията ни готова за реакция при атентат

OFFNews 20 декември 2016 в 18:43 3946 2

Снимка БГНЕС

Няма реална заплаха, но имаме готовност за реакция при терористична атака, стана ясно от думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова след заседание на Консултативната група за противодействие на тероризма към Съвета по сигурността при Министерския съвет.

В Националния контратерористичен център към момента не са постъпвали данни за планиране и осъществяване на терористични нападения на територията на страната или срещу българските интереси в чужбина, посочи Бъчварова.

Службите остават във висока степен на готовност за реакция, акцентът ще е върху засилване на граничния контрол и охраната на мероприятия, свързани с коледните и новогодишни празници - места, посещавани от големи групи от хора, търговски центрове, коледни базари, концерти и чествания.

В същото време стана ясно, че началникът на отбраната генерал Константин Попов е издал указание за повишена бдителност от териростични атаки по време на коледните празници. 

При евентуални инциденти, армията има готовност да реагира с група до час. Засилена е и охраната на военните обекти, беше обявено по време на военно учение на полигона Ново село.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови