Зарица Динкова напусна Зелено движение, тя и Лорер имат амбиции за евродепутати

Ружа Райчева 20 декември 2023 в 14:41 7462 3

Зарица Динкова

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Зарица Динкова

Министърът на туризма Зарица Динкова е подала заявление за напускане на "Зелено движение", потвърдиха от партията пред OFFNews. 

На въпрос дали тя ще се кандидатира за евродепутат на предстоящите избори за Европейски парламент през пролетта от "Зелено движение" отговориха, че Динкова има такива амбиции, но все още не е ясно дали действително ще се кандидатира. 

Наскоро от "Зелено движение" публично оттеглиха доверието си от министъра на околната среда и водите Юлиян Попов. Като причина бе изтъкнато, че министърът "не е достатъчно амбициозен в реформите на сектор "Околна среда" и не постига реални резултати".

По-рано днес от TravelNews написаха, че Динкова е напуснала ръководните органи "Зелено движение" още на 5 юни 2023 г. и е прекратила членството си в партията на 22 ноември 2023 г. OFFNews потвърди, че на 15 декември в деловодството на партията е постъпило заявление от Динкова за напускане на партията с дата 22 ноември. 

Според изданието се очаква Зарица Динкова да бъде в листата за евродепутати на "Продължаваме промяната" (ПП). Твърди се, че мястото в листата с кандидати за ЕП ѝ е било обещано от съпредседателя на ПП Кирил Петков.

Източниците на OFFNews потвърдиха, че Динкова "има амбиции" за поста, но че все още не е сигурно дали все пак ще се окаже в списъците с кандидати за евродепутати на ПП-ДБ. 

Най-вероятно двете формации - ПП и "Демократична България", ще влязат в различни европейски семейства. След последния национален съвет на "Да, България" председателят на партията Христо Иванов обяви, че "Демократична България" поглежда към "Европейска народна партия" и поема курс към консолидация на дясното. 

Според източниците на OFFNews сред другите имена в ПП, които се спрягат за кандидат-евродепутати, е бившият министър на иновациите Даниел Лорер. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3700

3

опетков

21.12 2023 в 15:50

Службогонки. Колко бързо се услажда вимето на властта и калинки като тази пърхат от служба на все по-добре платена служба. Най-вредни за държавата са зелените, а вътре червени калинки.

585

2

Stoyancho

20.12 2023 в 16:12

Осъзнала се е навреме, колко са безумни зелените октоподи

11982

1

leomesi

20.12 2023 в 15:26

Добре е направила
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика