Започнаха проблемите с общите листи на ПП и ДБ: Дунчев отказал второ място в София област, иска да е водач

Радостин Василев най-вероятно ще води в Плевен, а Даниел Лорер - във Варна

Ружа Райчева 17 февруари 2023 в 16:58 7044 0

Александър Дунчев в парламента

Снимка БТА/Владимир Шоков

Александър Дунчев в парламента

Ръководствата на обединилите се предизборно формации "Продължаваме промяната" и "Демократична България" са взели решение водач на листите с кандидат-депутати в София област да бъде човек от ДБ. На Александър Дунчев, който водеше листата на ПП за Софийска област, е било предложено второ място, което той категорично е отказал, съобщиха източници на OFFNews.

Дунчев е пожелал да бъде водач, но му е било отказано, тъй като лидерските позиции в избирателните райони в момента се преразпределят между двете формации. По-рано днес бившият народен представител написа на профила си във фейсбук, че има решение на изпълнителния съвет на ПП, че водачът за София област вече ще е от ДБ:

"За съжаление това решение и начинът, по който е взето, бе възприет от екипа на ПП в София област като измяна, с която не могат да продължат поради загуба на доверие. И се наложи да избирам: екипът или решението на изпълнителния съвет. Не беше трудно... Вие кое бихте избрали?"

Бившият министър на младежта и спорта, напуснал "Има такъв народ", Радостин Василев най-вероятно ще бъде водач в родния си град Плевен. На предходните избори той водеше листата на ПП за Габрово, която този път обаче ще бъде оглавена от бившия депутат на БСП Явор Божанков.

Лидер на общите листи на ПП и ДБ във Варна най-вероятно ще е бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер от ПП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови