Започна учението на НАТО ''Ramstein Legacy - 2024'', в него участват формирования за ПВО от Сухопътните войски

OFFNews 07 юни 2024 в 15:41 1229 0

Състав на Сухопътните войски

Снимка mod.bg

Състав на Сухопътните войски

Формированията за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски започнаха участието си в учението на НАТО „Ramstein Legacy - 2024“ от учебен полигон „Корен“.

Учението се провежда на териториите и във въздушните пространства на Република България и Румъния и ще продължи до 14 юни, уведомяват от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО).

Сухопътните войски участват с формирования за противовъздушна отбрана, въоръжени със зенитно-ракетен комплекс „ОСА“. В учението са включени и формирования от Военновъздушните сили със зенитно-ракетен комплекс „КУБ“ и Многонационалната бойна група на НАТО в България с преносими зенитно-ракетни комплекси „Стингър”, които се предислоцираха на учебен полигон „Корен“ през вчерашния ден. Управлението на формированията ще се осъществява от развърнат Групов оперативен център на територията на полигона, уточняват от МО.

Като част от учението, в периода от 11 до 13 юни, на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла“ ще се проведат стрелби. В тях ще участват формированията за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски, които ще демонстрират способности за стрелба с преносими зенитно-ракетни комплекси, става ясно от изявлението на военното министерство.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Богословът доц. д-р Константин Нушев в студиото на OFFNews