Започна участието на Борисов във втория ден от среща на върха в Порто

OFFNews 08 май 2021 в 12:52 2529 1

Започна онлайн участието на министър-председателя Бойко Борисов във втория ден от срещата на върха в Порто, съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на днешната неформална сесия на държавните и правителствени ръководители на държавите членки на ЕС ще бъде обсъдено реализирането на Европейския стълб на социалните права на равнище ЕС и на национално равнище съгласно Стратегическата програма на ЕС за периода 2019 – 2024 г.

В края на срещата на върха лидерите на ЕС предстои да приемат Декларацията от Порто, в която ще бъде изложена тяхната визия за европейския цифров, екологичен и справедлив преход.

Ще се проведе също и видеоконферентна среща на лидерите на ЕС и Индия. Ще бъде обсъдено глобалното сътрудничество за изграждане на по-устойчива световна здравна система с основен акцент върху подготвеността за бъдещи пандемии и укрепването на Световната здравна организация.

Очаква се на срещата европейските лидери да потвърдят своята солидарност с Индия в глобалната борба с пандемията. Лидерите ще обсъдят и укрепването на стратегическото партньорство между ЕС и Индия в областта на търговията, технологиите и свързаността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1806

1

Nick Ivanov

08.05 2021 в 13:20

Кой изпусна пожарникаро пак да маа гащи и да ни излага? Сега му е втълпено, че ако плюе по Русия, "следващите" няма да го вкарат в затвора, защото Козяк ще се застъпи. Баце, кой е станал другар с Бигбрадъро, все е получил краставицата отзад...
 
X

Да помогнем на украинските деца!