Зам.-председателят на НС: Мнозинството показа, че вот на недоверие към правителството няма да мине

OFFNews 20 май 2022 в 08:27 1964 3

Мирослав Иванов

Снимка БНТ

Зам.-председателят на парламента от ПП Мирослав Иванов

Искането за моята оставка като зам.-председател на НС беше акт на политическа демагогия. Това е проверка дали един вот на недоверие към правителството би минал. Но коалицията ясно показа, че няма да мине. 

Това заяви зам.-председателят на НС и депутат от ПП Мирослав Иванов по БНТ, след като вчера след тричасов дебат парламентът отхвърли исканата от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане" оставка на Иванов, защото заглуши микрофона на председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

По думите на Иванов опозицията се опитва да нанесе тежък удар върху коалицията и да провери колко стабилна е тя.

"Стабилна е и аз вчера получих подкрепа от всички парламентарни групи", каза той. Второто послание за него от вчерашното гласуване е, че парламентарните групи ясно са заявили подкрепата си към него, което по думите му е оценка на неговата работа. 

Конфликтът започна миналия петък, когато Десислава Атанасова направи 20-минутна декларация, с която отбелязаха първата година на ГЕРБ извън властта.

Спрях микрофона на Десислава Атанасова, защото правилникът така изисква, уточни Иванов. Поставен съм в качеството на зам.-председател на НС и трябва да съблюдавам правилника и реда в залата, както и това всички народни представители да бъдат равни пред правилата и аз направих точно това.

Според Иванов нападките, че отнема думата на опозицията, както и самото искане за неговото освобождаване са преекспонирани. Според него е нямало аргументирани и разумни мотиви за това.

"Всъщност действията на г-жа Атанасова бяха провокация и опит да покажат, че ГЕРБ и цялата опозиция могат да правят, каквото си поискат", каза Иванов. 

Заяви, че е поднесъл извинения на Десислава Атанасова, защото е разбрал, че тя е била обидена, но смята, че е постъпил правилно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

20.05 2022 в 09:19

Извинил се на провокатор губещ ценното време на коалицията. С мини скандалчета промяна не се прави. Всеки загубен двн е спечелен ден за мафията

-6142

1

Кокорчо

20.05 2022 в 09:18

Тогава сами трябва да си подадете оставката.