Всеки втори българин смята, че Ирина Бокова ще оглави ООН

OFFNews 04 октомври 2015 в 16:51 4046 4

Всеки втори българин смята, че Ирина Бокова ще оглави ООН

Проучване на "Галъп интернешънъл" показва, че близо всеки втори анкетиран смята, че е вероятно Ирина Бокова да стане генерален секретар на ООН. 60 на сто са на мнение, че това ще е добре за България.

Допитването е направено по поръчка на списание "Жената днес", съобщава БНР. Данните от проучването сочат още, че малко над 10 % от хората мислят, че е вероятно Румяна Бъчварова да стане президент.

39 години е възрастта, до която може да се каже, че една жена е млада. 42 год е за мъжа, сочат отговорите от анкетата. Колкото по-възрастен ставаш, толкова повече началото на старостта се отлага в представите, става ясно от резултатите. Така старостта при жените започва на 64, а при мъжете - на 66.

1351 лева е месеченият доход, с който се живее добре у нас. Но колкото по-голям е реалният доход, толкова повече расте и желаният.

Продължава да битува мнението, че мъжът трябва да печели повече пари, за да издържа семейството. За 86 на сто от българите животът е безсмислен, ако нямат деца, а 80 на сто казват, че семейство без брак, с едно или с две деца, е нещо нормално в днешно време. Отношението на българите към брака е либерализирано, но ценността да имаш дете е почти безусловна, анализират социолозите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови