България предлага Ирина Бокова за генерален секретар на ООН

OFFNews Последна промяна на 09 август 2015 в 12:24 6462 19

Ирина Бокова.

България официално предлага Ирина Бокова за кандидат за заемането на поста генерален секретар на ООН, съобщи министърът на външните работи Даниел Митов пред БГНЕС.

В момента министерството ни работи по кампанията й за заемане на поста.

"От времето на правителството на г-н Орешарски, когато е взето това решение, г-жа Бокова е официалната кандидатура на България за генерален секретар на ООН. Като аргумент в посока на тази кандидатура са посочени професионалните качества на г-жа Бокова и възможността тя да получи необходимата подкрепа сред държавите-членки на ООН", допълни министърът.

Митов заяви още, че страната ни се нуждае спешно от национални консолидация, консенсус и кауза, защото "Народ без кауза е като къща от карти - видимо стои на едно място, но при най-лекия повей всичко тръгва в различна посока".

"Бежанският натиск върху държавата ни и рисковете, които се крият от него, е и допълнителен аргумент в посока на необходимостта от влизането на страната ни в Шенген. Последното ще увеличи оперативните възможности за сътрудничество между България и нашите западни партньори, включително в посока на гарантирането на регионалната сигурност", смята той.

Според него политиката трябва да престане да се изразява с категории като "етнос", "религия", "територия" и да започне да намира себе си, работейки за икономическия стандарт на хората.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.08 2015 в 08:45

Щерка на една от най-мракобесните комунистически фамилии в България, с баща убиец, брат и племенник престъпници, шеф на ООН? :)
Чудесно, червения октопод ще оправи и света, след като оправи нас.

09.08 2015 в 22:31

Читателче, нормалните страни от бивша соц-Европа са на светлинни години пред нас знаеш ли защо? Защото изринаха всичката тая червена пасмина. А ние не само, че й дадохме възможност да се окопае добре, ами си имаме и такива като тебе дето пискат когато някой й засегне интересите. Пък ти си ръси клишираните мъдрости, де, то върху твоята глава се ръси червената благодат, не върху моята - аз отдавна съм далеч от цялото това безумие.

09.08 2015 в 21:54

Другарю Влади, за последните 25 години ми е писнало много силно от "активни борци против комунизъма" като тебе, които проявават пълна интелектуална немощ да измислят нещо по-умно от това да се лумкат в гърдите какви са антикомунисти.

Ма вие сте като "партизаните" на БКП-то, дето 40 години продължаваха да излизат от гората, бе! Колкото повече време минава от 10 ноември, толкова повече ставате активните "борци". А в същност манталитетът ви е абсолютно болшевишки и носите същите гадни черти като онова явление, срещу които претендирате, че сте.
Стилът ти е точно на партийно или комсомолско секретарче от онова време!

Хайде, бягайте да боядисате някой паметник, та белким материалът не обърне внимание на историческите компромиси с ДПС-то!

09.08 2015 в 21:46

Ами сталинка, цвъки, борисов какви са бе мършо? Точно комунделски копелета! 4 и 5 ешалон! иначе тоя мухльо как щеше да влезе в симеоново? там влизаха само верни на партията.

09.08 2015 в 20:13

Читател, пак доказваш, че мисленето не ти идва много отръки! Нерде ВУЗ, нерде председател на ООН! И не става дума за класов подход, тук не говорим за никакви класи, това само на вас комунетата ви е в тиквите. А говорим за хора, вършили престъпления и децата им, които твърдят, че това или не се е случило, или "Така се е налагало!". Тоест - говорим за хора, цинични до мозъка на костите си.

09.08 2015 в 19:23

великия "антикомунист", дс агент буда подкрепя (чрез министъра си) кандидатурата на комунистическото @№№$@$!@%...
да ти се доповръща от европейско развитие на гражданина от село

09.08 2015 в 19:01

Бокова е позор. Всеки, който се е омазал о нея прилича на нея.

09.08 2015 в 18:48

В същото време Влади Горанов е разпратил писмо до министерствата даа пита от кои международни споразумения да излезем за да спестим някой лев.

09.08 2015 в 18:00

Браво другарю Влади! Вие сте достоен наследник на традициите на Партията - майка. Точно така - класово-партиен подход и класова борба до дупка му е майката! Тия с неправилен произход - вън от ВУЗ-овете! Да се интернират на село. Вместо тях ще сложим наши момчета и момичета. Може мутра да е, ама да е наше момче. Може да са комсомолски секретар и провинциална партийна секретарка, ама навреме да са си сменили боята.
Мноооого моралисти се навъдили много нещо! Ама кога се правят исторически компромиси се спотайват като бълха в потури ... :D

09.08 2015 в 16:54

Читател, трябва да си не само читател, а поне и малко мислител. Иначе - кел файда от толкова четене.

Бокова може и да е отличен функционер, но е, меко казано, спорна от морална гледна точка личност. А това е един от много важните фактори, определящи дали става за този пост или не. И ако чужденците имат оправдание да се интересуват по-скоро от нейната ефективност като функционер, ние, българите, имаме пълното право (граничещо със задължение) да се интересуваме от нейната история и семейни връзки.