Всеки ден оставане на Борисов на власт тласка България към евразийското блато

OFFNews Последна промяна на 31 август 2018 в 17:18 5731 4

Борисов опитва да се закрепи с махането на още три бушона, въпреки че те не са нищо повече от поредните негови сламени човечета. Хората вече дори не помнят имената на тези “министри”, коментира днес председателят на "Да, България!" Христо Иванов.

Реалността е, че това управление е катастрофално по самата си природа. Буквално всяка седмица гърмят нови кризи във всякакви сектори. И винаги става дума за едно и също: тотално прогнили институции, проядени от пълчища паразитиращи безотговорни калинки. Това, което се случва пред очите ни, е все по-ускоряващият се и трудно удържим разпад на българската държавност в една все по-опасна международна среда, посочва Христо Иванов.

В коментара си, публикуван в социалните мрежи, председателят на "Да, България!" пише още:

"Страната има спешна нужда от смели и дълбоки реформи. След получената пътна карта от чакални към ERM 2, пред нас има реална възможност да оздравим финансовия си сектор, регулаторите и правосъдието си и така едновременно да стабилизираме държавността си, да осигурим условия за инвестиции и растеж и да гарантираме мястото си в ядрото на ЕС.

Многократно беше доказано, обаче, че Борисов не може, не знае и най-вече - не иска да прави такива реформи. Той може единствено да оцелява чрез протакане, моментни отигравания и поддържане на разложението в интерес на корумпираните си авери. В момента той упорито превръща личния си политически залез в национална агония. Трябва да сме напълно наясно, че всеки ден оставане на Борисов начело на държавата тласка страната към власт на безрасъдния популизъм на Корнелия Нинова и окончателното затъване на страната в евразийското блато.

Ето защо Борисов трябва да бъде призован да спре да държи България заложница на личното си оцеляване и да се оттегли от политическия живот. Вместо заедно с Пеевски да опитва да инсталира следващия Цацаров и чрез поредните срамни имитации да пропилява шанса ни да станем членове на Еврозоната и бъдещото ядро на ЕС, той трябва спешно да освободи бъдещето на страната ни от себе си.

Само така може да бъде даден път за демонтаж на управленския му модел в неразчленима симбиоза с Пеевски, Доган и пр. и да се пристъпи към реално очистване и преструктуриране на политическото пространство в център-дясно. Това е единственият път за формиране на управление на решителната проевропейска модернизация в един нов парлмент с мандат за дълбока промяна. И ако, вместо да се оттегли сега, Борисов избере да продължи тази агония и накрая докара на власт Нинова или друг носител на кремълския вирус на разрушителния популизъм, отговрността ще бъде изцяло негова и на партийните му придворни."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7735

4

Питер Пан

03.09 2018 в 17:23

И ако дойдете вие, наследниците на висшата червена номенклатура, ще цъфнем, ще вържем, та и ще окапем.

8000

3

leomesi

03.09 2018 в 15:49

Ох, тоя пинокио като го видя и ми се драйфа вече. Има ли мнение за трансфера на Роналдо в Ювентус?

4768

2

Tabadatko

31.08 2018 в 18:23

И тук започват бавно да се тълпят орките. Ето го спирис, със своят брилянтен "анализ". Лаконичен, но празнословен.

21755

1

spirit оригиналът

31.08 2018 в 18:12

или друг носител на кремълския вирус на разрушителния популизъм, отговрността ще бъде изцяло негова и на партийните му придворни."
Тези верно са болни мозъци.