"Волен трябва да бъде осъден. Това ще му помогне"

"Атака" влезе в колаборация с ДПС и партията се самоуби, смята съпругата на националиста

OFFNews 13 октомври 2015 в 08:30 24849 26

Капка Георгиева: Волен трябва да бъде осъден

Волен Сидеров трябва да бъде осъден и да изтърпи наказанието си. Това ще му помогне.

Това коментира в интервю за Нова съпругата на лидера на "Атака" Капка Георгиева. Тя обяви, че формално двамата все още не са разведени, тъй като Сидеров не желае да се яви на бракоразводното дело. В същото време той подготвял църковен брак. Това провокирало нея и синът ѝ Димитър Стоянов да пишат до патриарх Неофит и да предупредят за предстоящото бракосъчетание, тъй като многоженството в България не е позволено.

Капка Георгиева коментира изстъпленията на съпруга ѝ в центъра на София. По думите ѝ в постъпката на Сидеров се виждат страх и слабост. "В момента е ограден с ласкатели на много ниско ниво – две портиерчета, млада майка, която обрала казино преди години. Трябва да има някакъв катарзис, трябва да има покаяние. Без това, ти си тежест и за тези, които са те купили", коментира Георгиева.

Според нея Сидеров е изпаднал в зависимост, която го докарала до това да бъде "златния пръст" в правителството на Пламен Орешарски. Следва "платинен пръст", след това "диамантен пръст"... ти винаги ще бъдеш момче на повикване, което е обидно. Познавам този човек от зората на демокрацията, когато той не беше такъв. Властта развращава, обръща ти мозъка", обясни тя.

Според Капка Сидерова партията е била купена и това се видяло ясно при правителството на Орешарски. "Когато беше подкрепено правителството на Орешарски и "Атака" влезе в колаборация с ДПС, партията се самоуби", обясни тя. Георгиева разказа, че преди последните избори била "привикана от ръководни кадри от НЦИОМ". Там ѝ било представено проучване, според което новооснованата от нея партия и "Атака" тръгват с равен старт на парламентарните избори. След това обаче се случило така, че партията на Георгиева получила под процент, а "Атака" - 7%.

След проверка, тя установила, че навсякъде в избирателните урни имало по 100 гласа проверили урните и избирателните секции, навсякъде е имало по 100 гласа. "За мен изборите бяха фалшифицирани, бяха купени. Тази колаборация, в която влезе "Атака", беше цената от 1 % да вземе 7%", обясни тя.

По думите ѝ с годините "читавите хора" в "Атака" са били изхвърлени и подменени. През 2010 година е имало голям разрив в партията, когато близки до Сидеров подготвили свалянето му. Явор Нотев, който сега е адвокат на Сидеров и кандидат за кмет на София, помолил Капка да поиска оставката на лидера. "Той инициира това ние, свестните хора в партията, да му поискат оставката. След това се оказахме сами", обясни тя.

Според нея страхът на хората в партията да не изгубят постовете си ги прави сервилни. "Страх да не паднеш от високо, да престанат да те обгрижват, да престанеш да стъпваш на червените килими..", допълни тя.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!