Воаяжите на Волен клатят поста му в корупционната комисия

Елица Мартинова 13 декември 2013 в 10:53 3970 5

Волен Сидеров в парламента. Снимка БГНЕС
Волен Сидеров в парламента. Снимка БГНЕС

От ГЕРБ искат оставката на Волен Сидеров от шефския пост в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси заради появилите се снимки от пътуванията му в чужбина.

Това обявиха днес бившият здравен министър Десислава Атанасова и секретарят на ПГ ГЕРБ Александър Ненков.

"В последните няколко дни станаха известни доста скандални факти и обстоятелства около пътуванията на един народен представител от 42-рото Народно събрание. Народен представител, който е председател на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Всички се сещате, че говоря за г-н Волен Сидеров, така наречения "Златен пръст", "Стайно цвете" и пр.", заяви Десислава Атанасова.

По думите й снимките на председателя на "Атака" са удар по авторитета на парламента.

Представителите на ГЕРБ в антикорупционната комисия - Емил Радев, Красимир Стефанов и Снежина Маджарова, ще инициират подписка за отстраняването на Сидеров от председателския пост. Опозицията се позова на правилна за работата на Народното събрание, който предвижда възможност председател на комисия да бъде освободен предсрочно, ако оставката му бъде поискана от повече от половината членове на тази комисия.

От ГЕРБ имат 3 от необходимите им 7 подписа и изразиха надежда, че инициативата им ще бъде подкрепена от останалите им колеги в комисията.

"За нас е недопустимо точно този, който трябва да се бори с корупцията в България да става символ на безразборно харчене на средства, независимо от това дали са от партийна субсидия, независимо от това дали има основателно съмнение за произхода на похарчените до момента средства", каза Маджарова.

В кулоарите на парламента депутатът на "Атака" Димитър Димов коментира, че е напълно естествено ГЕРБ да не искат Сидеров за шеф на корупционната комисия, защото им е неудобен. Националистът посъветва ГЕРБ да не се грижат за "Атака", а да обяснят защо и как са похарчили 34 млн. лева за Авиоотряд 28.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!