Нова оперативна програма за управление на оперативните програми

30 януари 2013 в 13:48 2392 6

Заседание на Министерския съвет. Снимка: БГНЕС
Заседание на Министерския съвет. Снимка: БГНЕС

Още една оперативна програма - "Добро управление", ще бъде включена в списъка с оперативни програми, които правителството ще разработва за следващия програмен период 2014-2020 г. Това реши днес кабинетът. Новата програма ще бъде ръководена от министъра по управление на средствата от Европейския съюз.

Целите на програма „Добро управление” са гарантирането на ефективността и устойчивостта на системата за управление на средствата от Евросъюза, модернизиране на управлението и повишаване на ефективността на администрацията, както и осигуряване на качествена и независима съдебна система. От съобщението на правителствената пресслужба не става ясно как точно изпълнителната власт ще гарантира независимостта на съдебната система, разпределяйки евросредства за нея.

Вече са определени останалите направления, по които ще се разпределят парите от Европейския съюз за България през следващия програмен период: за иновации и предприемачество, за регионално развитие, за транспортна инфраструктура, за околна среда, за развитие на човешките ресурси, за техническа помощ, за наука и образование, и интелигентен растеж, за административен капацитет, за развитие на селските райони, за морско дело и рибарство и за трансгранично сътрудничество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!