Вицепримиерът Томислав Дончев: Подкрепата от ДПС е факт

OFFNews 16 февруари 2019 в 10:55 2157 1

"С ДПС не сме управлявали, не сме били в коалиция. Но е факт, че има моменти, когато получаваме подкрепа от тях. Те имат ясно изразени позиции за външната политика, членство на България в ЕС - по тези теми също сме получавали подкрепа", заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV.

През 2015 година имаше опити за намеса в българските избори, както и опити за саботиране. Това беше поредица от злонамерени хакерски атаки на сайтовете на външно министерство, ЦИК и други. Това, в което не мога да съм толкова категоричен – кой стои зад тези атаки. Мога само да дам предположения, мога да имам хипотези, но съм сериозен човек, който работи с документи. 

"Беше направено доста, за да се локализира източникът. Има данни кои хакерски групировки стоят зад атаката, но с коя държава са свързани те, не мога да кажа. Ние полагаме усилия всеки изборен процес да сме по-подготвени и по-защитени", каза още той.

"За мен победата в едни избори зависи от участието на качествени и стойностни кандидати, зависи от посланието", допълни Дончев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

1

kokoten

16.02 2019 в 11:02

...е що така бе,Томчо,....нали се клехте,че няма да управлявате с турчолята....всъщност те ви правят мръсотийки като ви подкрепят(ама все за важни неща)...продажна паплач сте вие ,загробихте я тая България....