Витанов, Зарков, Клисурска: Усилията ни за оздравяване на БСП се забелязват в Европа

OFFNews 13 май 2022 в 14:52 1088 0

социалисти

Срещите ни в Берлин са доказателство, че усилията ни за оздравяване на БСП, а оттам и на левицата, се забелязват не само у нас, а и в Европа. Европейските социалдемократи подкрепят вижданията и борбата ни за прогресивна Българска социалистическа партия, която да привлича и да печели, коментираха Петър Витанов, Крум Зарков и Надя Клисурска в края на тридневното си посещение в Берлин.

По време на визитата те проведоха важни срещи с германски политици, депутати от Бундестага, представители на фондация „Фридрих Еберт“ и Прогресивния алианс.

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов, Крум Зарков, народен представител от 47-ото Народно събрание, и Надя Клисурска, бивш заместник-министър на труда, завършиха работното си посещение в Берлин с разговори с Майкъл Рот, председател на Комисията по външни работи в Бундестага. Рот е депутат от 1998 г., а в периода 2013-2021 година е министър по Европейските въпроси.

Преди това българските социалисти се срещнаха с Кристиан Петри, член на Комисията по външни работи, Франк Швабе, председател на Комисията за човешки права и хуманитарна помощ, Аксел Шефер, член на Комисията по европейски въпроси и Нилс Шмид, и четиримата представители на управляващата Германска социалдемократическа партия в Бундестага.

Витанов, Зарков и Клисурска разговаряха и с международния секретар на Германската социалдемократическа партия (SPD) Филип Финк.

По време на посещението в Берлин българските социалисти обмениха опит с Матиас Йобелиус, ръководител на Департамента за Европейския съюз и Северна Америка във фондация "Фридрих Еберт“.

„Неразбираемо е защо БСП се самоизолира от околния свят и отказва да влияе върху неговото развитие. Не е страшно да говориш с приятели и партньори, дори когато има различия. Всъщност повече разговори и контакти биха предотвратили много от тези различия. Затова се разбрахме с ГСДП и с помощта на фондация „Фридрих Еберт“ да организираме много общи инициативи в България и Германия“, заявиха тримата социалисти. 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови