Вътрешният министър поиска две оставки заради случая в Стара Загора

OFFNews 05 януари 2024 в 16:17 2453 1

Калин Стоянов

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Калин Стоянов

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на заместник-директора на Областната дирекция на МВР в Стара Загора и на началника на охранителната полиция заради случая, при който почина бившия републикански шампион по борба Пламен Пенев.

Пламен Петков е е замествал директора на областната дирекция на 30 декември 2023 г. 

Министърът и и главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев са провели извънредно оперативно съвещание с директорите на Главните и Областните дирекции на МВР в страната, съобщиха от ведомството. 

Поводът е бил именно случая от Стара Загора и действията на полицаите. 

Отчетени са пропуските, върху които е необходимо да се обърне специално внимание. Стоянов е разпоредил анализ на цялата нормативна база, свързана с обучението и подготовката на състава. Целта е да се повиши качеството на обучението, неговата интензивност и системност, както и последващия контрол.

Министърът е категоричен, че е необходимо е да се промени коренно подходът на полицаите на терен към гражданите и да са пример за човешко отношение.

Ръководството на МВР предприема необходимите действия полицейските автомобили да са оборудвани с камери, а всички полицейски служители да имат т.нар. боди камери.

Засилва се дейността на Института по психология, с оглед вземане на точни решения в кризисни и рискови ситуации и ще се наблегне на ежеседмични занятия с полицейския състав.

По-рано днес стана ясно, че са изчезнали част от видеоклиповете, направени от граждани, в които полицаи са заснети да нарушават служебната дисциплина при ареста. Клиповете от социалните мрежи обаче са били прегледани от властите и именно това е бил поводът за отстраняването на двамата младши инспектори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

ПР

05.01 2024 в 18:00

Първоначално,родната милиция рече,че се е случила поредната ювелирна акция.Сега излиза,че даже е била убийствено ювелирна,в типичния милиционерски стил от 1968 г.,напр.
Кой знае,защо човек с психически проблеми шофира?!
Кой пък знае,защо онези,напълно непрофесионално,го осъждат и изпълняват наказанието?!
Очаквам скоро,МВР съставът,да протестира в защита на колегите си,както и за по-високи заплати.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки