Вътрешният министър ядосан - медиите не отразили празника на МВР

Много внимателно се изказвайте, когато говорите за МВР, обърна се Радев към журналисти и синдикати

Юлиан Христов 25 юли 2017 в 15:36 7753 4

Вътрешният министър ядосан - медиите не отразили празника на МВР

С директни критики към определени медии се обърна министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на извънредно заседание на съвета за социално партньорство, на което трябваше да бъдат обсъдени исканията на синдикатите в МВР.

Вътрешният министър изрази недоволството си от това как е отразен празникът на МВР от медиите и че той е бил изместен от протеста на полицаите. Тогава предварително обявеният протест на униформените беше изместен заради провеждане на церемония по повод професионалния празник на полицаите на 5 юли. 

"Вие дойдохте и направихте стачка на празника на МВР-то", ядосано се обърна към лидерите на синдикатите Радев. Той обясни, че е афектиран и призова синдикалистите да не му се обиждат:

Тука са... Нова има ли... националната телевизия тука някой? На тех също съм ядосан. През цялото време непрекъснато даваха каквото се сетите. Включително даваха някъв филм - и аз го върнах да го прегледам - от 11.30 дадоха филм за Япония как се транжира риба ли беше, кво беше... Повторение. И от време на време - стачка. И нищо за тези полицаи, които бяха дошли там с униформите си. Двама ги гледах и ходих при тях в пълно бойно снаряжение - мислех, че са бронежилетки, а те били некви защитни костюми против масови безредици да не ги удари некой, подарени от Германия. Пот се лееше от тях. Никой не дойде да ги заснеме. Никой да ги покаже. Имаше пожарни, имаше кучета, кво ли не... Така че, много внимателно се изказвайте, когато говорите за МВР. Мен ме заболя повече, отколкото вас ви заболя. Да, борете се заплатите. Да не би да съм ви казал обратното аз? Но дайте да го правим заедно. 

Радев обяви вариант, при който е заповядал да не се правят назначения в администрацията, докато "не попълнят отдолу". "

Ма може да пищи някой, може да е много важен чиновник - аз не казвам нищо лошо за чиновниците, надявам се повечето са добри и са на мястото си и работят, но след като долу няма нещо, което не е наред и ние не успяваме да го направим заедно, защото това е отговорност и на ръководството, и ваше, защото вие сте били тука, аз не съм бил тука - първо ще посегнем на тях. И това е една малка стъпка, един знак, да видят хората, че 30 лв. от тези заеми ги даваме на онези, които според нас малко повече са заслужили", продължи Радев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

4

Бухльо

26.07 2017 в 13:03

"Мен ме заболя повече, отколкото вас ви заболя"...как па го измери и дали някой го интересува теб къде те е заболяло. Ти като началник на тази система трябва да се интересуваш само от едно - колко ги е заболяло гражданите от поредното престъпление. Всичко друго си е твой личен въпрос и много оля, да не и занимаваш с него.

6145

3

kokoten

25.07 2017 в 16:39

Интелект и израз на безработен селски тарикат от Северозапада....със същите компетенции и отдавна надминал нивото си на крайно повишение....

12415

2

senester

25.07 2017 в 16:12

Баси,тоя много тъп,бе