Василев не иска да е вицепремиер, но ако НС реши - нямало проблем

"Гръмна като пиратката на Гешев" - така съпредседателят на ПП коментира скандала около имота на "Чаталджа"

OFFNews 28 януари 2024 в 18:32 1584 0

Снимка БГНЕС/РАЛИЦА БЕЛЧЕВА

"Никога не съм искал да бъда вицепремиер, няма и да бъда", каза съпредседателят на ПП и вицепремиер Асен Василев пред Нова телевизия.

Той добави, че дали ще бъде вицепремиер след ротацията ще бъде решено от парламента. В Народното събрание обаче се гласува проектокабинет с имена и постове, като тяхното разпределение е плод на предварителна договорка. В началото на месеца и от ГЕРБ, и от ДПС коментираха възможността Василев да не е просто министър в кабинета "Габриел", но да измести Николай Денков и да стане вицепремиер.

"Гръмна като пиратката на Гешев" - така финансовият министър коментира имотния скандал "Чаталджа".

Той твърди, че казус и законово нарушение нямало, а целият казус бил опит да се нанесе репутационна щета върху него. Василев  отново заяви, че ще завежда дело срещу "BIRD".

Василев добави, че сградата е купена от фирмата, която напуска преди да влезе в служебния кабинет на Радев през 2021 г. Той заяви, че собственик е Себастиян Бретшнайдер, който трябва да впише промяната.

Бретшнайдер е предявил иск, но по него няма съдебно решение.

Финансовият министър заяви първо, че не познава кралицата на винетките Станислава Арнадова, но не отрече, че тя е поискала да няма обществена поръчка за винетките, а два месеца по-късно е купила къщата на “Чаталджа”.

Според Василев в това няма нищо нередно, тъй като “покупката е под пазарната цена” /3800 евра на кв.м./

В отговор на въпрос обяви, че се познава с бизнесмена Спас Русев, но не поддържа контакт с него. Каза, че Русев с група други посетители е ходил веднъж в Министерството на финансите. Въпросът дойде след като през седмицата колегата му Кирил Петков призна, че се познава с Русев от 10 г.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика