Нямаше да уволня Цветанов, ако знаех, че така ще реагирате за Чаталджагейт, обяви Борисов

Ружа Райчева 19 януари 2024 в 13:30 6674 2

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ако знаел, че "Чаталджагейт" няма да предизвика интерес в медиите, нямало да уволни дясната си ръка Цветан Цветанов заради "Апартаментгейт". 

След гласуването за попълване на парламентарната квота в Конституционния съд, Бойко Борисов направи изявление в кулоарите на парламента.

На въпрос дали ще подкрепи Асен Василев за министър в "сглобката", след като Делян Добрев от неговата партия е казал, "че Василев е мошеник", Борисов направи дълга пауза, след което попита: "Така ли е казал?"

След това лидерът на ГЕРБ се скара на медиите, че не обръщат достатъчно внимание на скандала "Чаталджагейт". В него са замесени Асен Василев и бившият министър от ПП Даниел Лорер. 

"Чаталджагейт": Фактите и версиите на Асен Василев и Даниел Лорер

Той напомни, че когато е избухнал скандалът "Апартаментгейт", в който бе замесен тогавашният главен сподвижник на Борисов - Цветан Цветанов, медиите са давали много подробности по случая. 

"То бяха живи, умрели връзки, експерти по имоти, асансьори, снимки. Със седмици. Сега вашият въпрос увисва във въздуха, защото не съм видял никъде такива живи връзки, като от имота на Цветанов", възмути се Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ обяви, че грешно е освободил Цветан Цветанов: 

"Аз ги помня, защото грешно тогава освободих Цветанов. Ако знаех, че вие по подобен начин ще неглижирате подобни теми, дето се вика - дясната си ръка да освободя, след като за вас няма никакво значение."

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов заяви, че според него институциите трябва да направят проверки по казуса с "Чаталджа" 3. "Трябва да се направят детайлни проверки, защото иначе...", каза Атанасов и си отиде, без да довърши изказването си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

2

БотоксПутю

19.01 2024 в 18:41

Да връща Цветанов незабавно в Герб! Да заеме овакантеното място на "конституционния съдия" - Дуловската гаубица.

605

1

Wenc

19.01 2024 в 15:14

Прав си е. ППДБ++ са най-големите лицемери. Двойните стандарти са им запазена марка.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика