Валери Симеонов: Премиерът трябва да е патриот, но може и от БСП, и от ГЕРБ

OFFNews 30 ноември 2016 в 10:36 4843 10

Депутатът и лидер на НФСБ Валери Симеонов смята, че патриотите са длъжни да вземат мандат, ако президентът им го даде, за да не изпадне страната в парламентарна криза. "Мнението ми е, че и другите партии трябва да мислят така", уточни той. "Не само се готови, длъжни сме да вземем мандат, ако ни гo дадат", добави той. В това решение на патриотите имало само дълг и никакви притеснения от нови избори.

А кой ще е премиерът, ако патриотите вземат мандата, Симеонов обясни така: "Трябва да е патриот, но този патриот може да е от ГЕРБ, и от БСП, без ДПС и ДОСТ". Валери Симеонов обясни, че премиерът е по-добре да е доказал се бизнесмен, а не политик. 

Депутатът коментира още, че харесва министъра на финансите Владислав Горанов и за министър на патриотите, макар той да е коментирал, че не е добре ГЕРБ да подкрепя мандат на ПФ. Симеонов смята, че тепърва предстоят разговори за министри, ако бъде връчен мандат и "Ще видим" - каза той. 

"Въпреки заявленията и заклинанията на всички партии, ние ще отидем доброжелателно и при БСП, и при ГЕРБ и отново ще поставим искането за участие в едно правителство", каза председателят на ПГ на Патриотичния фронт. 

Симеонов добави, че вижда представители или хора на БСП и ГЕРБ, които те биха препоръчали, които имат нужната квалификация, професионализъм и опит. По думите му добри министри в България няма под път и над път. На въпрос дали ще подкрепи мандат на Реформаторския блок, Симеонов посочи, че според него програмата на правителството не трябва да бъде различаваща се от тази, по която в момента е работено. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

10

El Commandante

30.11 2016 в 11:54

Ти глей кво става във Франция; положението е такова че се очертава поредната разгромна загуба на либерастията и съответно поредната победа на Путин.

На изборите са Фийон срещу Льо Пен.

Уин-Уин за прогресивното човечество...:)

77927

8

El Commandante

30.11 2016 в 11:49

Професоре коалиция ГЕРБ-ПФ на тоя етап не се очертава, освен разбира се ако Баце не осъзнае, че Корнелия е на път да му направи такъв куркапан, който да разглоби ГЕРБ окончателно на съставните го малки, глупави, алчни човеченца...

77927

6

El Commandante

30.11 2016 в 11:44

Започна да се оформя бъдещата коалиция след предсрочните избори.
Корнелия правилно надуши откъде духа вятъра.
Браво на нея.

29217

1

Лопе де Вега

30.11 2016 в 10:50

Тоя се върти като цариградска гювендия на ..., само и само да не изпадне от властта, защото сега никой не може да предскаже какви комбинации и рекомбинации ще се извършат в случай на извънредни избори. Правителство на т.н. патриоти му дава още две години за стабилизиране в политиката и за материално угояване. И на турците ще се предложи, ако има файда и келепир, ама те няма да го искат.

Накратко - политическото, а оттам и икономическото ни бъдеще ми се видят много мрачни при всеки вариант на излизане от сегашната криза.

Поздрав!