Валери Симеонов: Не сме машина за гласуване на ГЕРБ

ОFFNews 18 февруари 2015 в 19:23 1997 4

Валери Симеонов

"За втори път ГЕРБ ни изненадват и научаваме за съдбоносни решения от средствата за масова информация. Така стана и с пенсионните фондове. Когато гласуваме, трябва да сме сигурни, че сме прави. Не сме машина за гласуване. Има страшно неизяснени въпроси относно този заем от 16 млрд. лева."

Това коментира в ефира на bTV Валери Симеонов по темата защо днес не са подкрепили законопроекта за изтегляне на нов дълг. 

Събираме се всеки вторник партиите, но такъв въпрос за дълга не бе поставен. Не сме информирани, не бе поставен този въпрос. Все пак се иска повишение на дълга два пъти, посочи той.

"Не сме убедени, че трябва да се тегли този заем. Този законопроект е входиран миналия понеделник вечерта, разгледан е в комисия в четвъртък. Имаме много въпроси, на които нямаме отговор. Излезе информация, че може да се теглят 11 или 12 млрд. лева. вместо 16 милиарда", добави Симеонов.

"Горанов се появи в пленарна зала двадесет минути преди гласуване. Ние трябва да проверим какво предлагат. Леко ли е да убедиш своите сънародници да плащат за нещо, за което не си убеден. Трябва всичко да е ясно по този закон. Да е на чисто, на открито", каза още председателят на Парламентарната група на ПФ.  

По думите му сега предстоят срещи с финансовия министър, а експерти на ПФ ще разгледат законопроекта. От партията смятат да потърсят мнението и на други организации, например на работодателите. "Искаме да си изградим собствено мнение. Тогава категорично ще кажем дали ще подкрепим заема", обясни Симеонов. 

По повод програмата за саниране Симеонов подчерта: "Не може да се санира по този идиотски начин. Как ще санираш без да смениш дограмата, то мирише на нагла кражба". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови