Каролев: РБ, ПФ и АБВ не трябва да са изненадани от новия дълг

Крайно време е политици да влязат в затвора, твърди съветникът на Божидар Лукарски

OFFNews 16 февруари 2015 в 08:49 15508 31

Владимир Каролев

"Всички депутати, които подкрепят правителството, не трябва да се правят на изненадани. Вземането на държавен дълг е заложено в държавния бюджет и те са подкрепили този закон".

Това каза пред БНТ Владимир Каролев, който в момента е съветник на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Според него, ако сега вземем външен дълг, лихвата ще е около 2% в зависимост от ситуацията в момента на финансовите пазари. 

„Правителството тегли пари почти всеки месец от вътрешния пазар, но за това никой не говори”, каза още съветникът на икономическия министър. Той се обяви срещу стимулиране политики на дефицити и харчене на държавни пари за социални нужди, защото това води до нов държавен дълг.

Той е категоричен, че политиците трябва да се обединят и да реформират социалната система, която гълта много средства. Според него, страната ни трябва да се насочи към борба с корупцията и то най-вече по високите етажи на властта, както се прави в Румъния.

„Крайно време е политици, които харчат повече от реалните си доходи, да влязат в затвора”, каза икономистът. Каролев обаче се съмнява, че нашата съдебна система в състояние да се справи с такава задача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!