В ГЕРБ Септември: Биеш и мушкаш с нож – няма обвинения, значи може да си шеф

Цветан Цветанов: За Лазар Влайков, с чийто пистолет дете уби мъж, е имало коментар, но той е бил невинен

OFFNews 05 септември 2017 в 10:53 13664 5

Председателят на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков от ГЕРБ, с чийто пистолет дете застреля и уби мъж на тържество във Виноградец, е имал и други провинения, но не е имало никакво повдигнато обвинение и той е останал невинен. 

Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни пред Нова телевизия защо партията е избрала Влайков за шеф на Общинския съвет, който два пъти е бил изключван от ГЕРБ - за побой - пребива син на общински съветник, и за намушкване с нож срещу случаен гражданин след пътен инцидент.

"Процедурата по избора на общински съветници е право на общинската структура, но тъй като Влайков не е имал повдигнато обвинение след двата случая с него, той е останал невинен. Имало е коментар в общинската структура. но...", обясни Цветанов. 

Той обаче се разграничи от общинския съветник категорично и даде за пример как партията, както и телевизията, не може да знае всички хора и когато някой извършва нещо, "не трябва да се лепва етикет на цялата политическа сила". ГЕРБ, както и лидерът Бойко Борисов, винаги сме се разграничавали от подобни действия", категоричен беше Цветанов и каза, че Лазар Влайков е изключен и ГЕРБ се разграничава от неговите действия. "Ако не напусне сам, той ще бъде сменен и ще бъде изключен от групата", уточни Цветанов. 

Главният прокурор Сотир Цацаров от своя страна се осъмни, че 6-годишното дете е държало оръжието, тъй като "пистолетът бил с по-особено устройство на предпазния механизъм и е трудно дете да стреля с него". Това направиха и близките на убития мъж, които твърдят, че не детето е стреляло, а е натопено, тъй като не може да бъде съдено. 

Цветан Цветанов коментира и отвличането на сина на собственика на автокъща в София, от който няма и следа и дали "Наглите" не са се върнали и участват в отвличането, като направи анализ на групата за отвличания. "Вие знаете, че в началния етап на задържане на „Наглите” бяха много лица задържани. Четирима бяха осъдени с ефективни присъди, двама от „Наглите” - Конфуто и Сапата, бяха открити заровени край София. Групата става от шестима. Имаше един Киро Шкафа, който заради това, че не беше в ареста, беше убит. Можеше да стигнем и други участващи в групата. Докато бях вицепремиер самата организация на работата не позволяваше да се ширят и да правят безобразия в страната", каза Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира и антикорупционното законодателство, което предлага ГЕРБ. Цветанов поясни, че от партията предлагат ръководството на бъдещата агенция, която ще бори корупцията, да се избира от парламента.

„Председателят ще бъде избиран от парламента, който не се ръководи от Борисов, а от всички 240 депутати. Президентът няма тази компетентност по Конституция”, заяви Цветан Цветанов. А това, че БСП искат именно президентът Румен Радев да избира шефовете на бъдещия Антикорупционен орган Цветанов нарече "чист политически пиар, за да може и БСП да кажат: "И ние сме за борба с корупцията".

А защо БСП имат намерение да искат вот на недоверие: "Няма възможност и няма предпоставка за вот на недоверие. Това е стратегията на фалшивите новини - да се разклати държавата преди председателството на ЕС. БСП имат вътрешни противоречия и искат да изместят напрежението от вътрешнополитическия си план и да направят челен сблъсък с най-силния. Вътре в партията се говори - БСП са аут, те не са алтернатива", обясни Цветан Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

5

Hissarion

07.09 2017 в 10:11

Ако той сам не напуснел, щели да го сменят. Един вид не ни се ще да си разваляме отношенията с човека - той може още да е полезен.

11568

4

PetarD

05.09 2017 в 11:32

Яяя, глиган!
Тъпо, по-тъпо, Цв.Цв., гласувал за Цв.Цв.

11058

1

piton

05.09 2017 в 11:07

"два пъти е бил изключван от ГЕРБ - за побой - пребива син на общински съветник, и за намушкване с нож срещу случаен гражданин след пътен инцидент.

"....., но тъй като Влайков не е имал повдигнато обвинение след двата случая с него, той е останал невинен."

А кой ще обясни ЗАЩО Влайков не е имал повдигнато обвинение за намушкване с нож?

Първо, прокуратурата трябва да обясни ЗАЩО не е било повдигнато обвинение в съда, защото с това е съдействала ГЕРБ-аджията да придобие право да носи оръжие. Второ, Цветанов да обясни ЗАЩО ГЕРБ продължават да подкрепят безотчетна и безконтролна по закон прокуратура и не променят закона, та позволяват на определени хора да намушкват, стрелят, бият безнаказано ....