Уволниха Кристиян Коев-Флейтата от областната управа в София

Юлиан Христов 10 ноември 2014 в 17:29 13032 15

Кристиян Коев-Флейтата, познат като едно от лицата на февруарските протести през 2013 година, е бил уволнен от областния управител на София. В администрацията Коев е бил консултант по еврофондовете, назначен на граждански договор от предходния областен управител Емил Иванов от ДПС.

В понеделник новият управител на Софийска област е прекратил гражданския договор на Коев.

„Като причина за уволнението ми виждам факта, че искаха да ме направят водач на листа на ДПС за изборите, което не стана по ред причини. Не съм го коментирал, защото просто го очаквах. Аз съм най-свързан с ДПС медийно“, каза пред OFFNews Коев и обясни, че той е единствения човек, на когото в първия работен ден на новото правителство е прекратен договора.

Областният управител на София Юлиян Леков, който е член на СДС, беше назначен на поста от служебното правителство на Георги Близнашки. Понастоящем Коев пък работи на договор в пресцентъра на ДПС.

„Аз отговарях за еврофондовете като консултант и в това си качество съм им започнал четири проекта. На мен ми е смешно едно нещо: създател съм на фестивала „Тиволи“, римски фестивал с европроект. Сред създателите съм на „Артс академи“, където се обучават над 1300 таланти, колкото студенти няма и в Държавната консерватория. Проектът пак е по европрограма. Създател съм на римската младежка филхармония, в която до ден-днешен по 2000 евро взима един млад човек, европейски средства. Тук, когато става въпрос за експертна работа, вече е проблем. Това е някакъв абсурд, който аз не бих си позволил, ако ще човекът да е от марсианската партия, но е експерт“, коментира  още Коев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!