Учредява се първата паневропейска партия в България

OFFNews 01 април 2018 в 16:00 12554 2

Европейска партия Волт ще бъде учредена в България. Тя ще е ще е част от първата паневропейска партия и ще има представителство във всички страни в ЕС.

"България и Европа имат нужда от нова енергия и нов начин на правене на политика", заяви Настимир Ананиев, който е бил поканен да развие организационната структура на Волт България.

Волт е избраното име от европейските учредители по две причини. Първо, защото единицата за електричен потенциал и напрежение се произнася по един и същ начин на почти всички езици и, второ, тя така олицетворява нуждата от нова енергия в правенето на политика в Европейския съюз.

Волт Европа е проевропейско движение, което ще работи за обединена и федерална Европа. Сред основните му приоритети: Европа на една скорост с единна армия и прокуратура; Европа, в която гражданите и микро и семейния бизнес са приоритет; Европа, в която личното достойнство, гражданската свобода, работещото правосъдие, равните възможности и устойчивата среда са основни ценности и цели.

„Паневропейското движение е една възможност и за българите в Европейския съюз да влязат и участват в политиката на местно ниво. Те ще могат да се присъединят към местната организация на Волт и да се включат в правенето на политика там където живеят. По този начин те ще имат възможност да помогнат и на България в даден момент“, уточни Ананиев.

Трябва да си върнем държавата през европейските лостове и тази паневропейска партия ни дава възможността, заяви той.

Европейска партия Волт ще участва в следващите европейски избори, които ще се проведат през месец май 2019 г., и цели да има най-малко 25 евродепутати от 7 страни, за да сформира своя група в Европейския парламент.

Средната възраст на членовете на Волт е 30 г. 60% от тях не са се занимавали с политика, 14% имат известен опит, а 18% са се занимавали активно с политика.

Организационни екипи от 24 страни подготвят учредяването на Волт Европа. На 3 март в Хамбург беше учредена първата партия от движението – Волт Германия.

В програмата на паневропейското движение има повече от 25 основни приоритета, сред които: "Обединена Европа"; "Електронна държава"; "Да дадем път на предприемачеството и малкия бизнес"; "Никой регион няма да остане зад борда"; "Работеща споделена икономика", "Образование на фокус".

Настимир Ананиев призова всички, които припознават европейските ценности и искат силна и единна Европа, както и силна България в Европа, да се присъединят към движението и да станат учредители на новата партия през месец май тази година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови