Участниците във Всенародния сбор предлагат Доктрина за развитие на България

OFFNews 25 ноември 2018 в 12:13 3657 0

Привържениците на националното единение, които се събират на Всенароден сбор на 26 ноември в Народния театър “Иван Вазов”, не си поставят за цел помирение по отношение на историческите събития и факти.

Според тях, реално е само обединението около общи цели и приоритети на бъдещото развитие и приоритети на България. Затова ще бъде предложено да се приеме Доктрина за развитието на Република България. В Доктрината ще бъдат включени основните цели, които трябва да бъдат постигнати в дългосрочен план в най-важните области на развитие на България. 

Привържениците на единението ще предложат да се създаде Институт за национална памет, който да направи исторически обективна оценка на дейността и архивите на органите на Държавна сигурност от 1925 година до сега. В Института да се включи и дейността на Комисията по досиетата. Според авторите, това ще бъде съществена стъпка към национално помирение.

Участниците в Сбора не приемат никакво партийно попечителство над тях и ще призоват българските граждани, застанали зад тяхната инициатива, на предстоящите избори от всякакъв род да подкрепят партиите, движенията и личностите, които публично се присъединяват към техните идеи и поемат задължението за реализацията им в обществения живот. 

На сбора за пръв път ще прозвучи песента "Молитва" по текст на поета Александър Петров, в която се пее "Стига вече омраза". Песента ще бъде изпълнена в залата на Народния театър от група "Фактор", с участието на Маргарита Хранова, Орлин Горанов и Роберта.

След закриването на сбора ще се проведе пресконференция

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови