Трима са кандидатите за лидер на АБВ

На 25 април партията ще гласува дали Георги Първанов да остане председател

OFFNews 15 април 2015 в 11:34 3946 6

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Георги Първанов, лидер в оставка на АБВ.

"АБВ е готова с бюлетината за предстоящите избори за лидер на партията. Номинациите за поста са три, подредени по азбучен ред".

Това съобщи пред БНТ зам.-председателят на партията Румен Петков.

На 25 април АБВ ще има конференция, на която ще трябва да реши дали създателят на партията Георги Първанов ще продължи да бъде неин председател. На нея ще се решава и дали формацията ще продължи да подкрепя второто правителство на Бойко Борисов.

Първанов хвърли оставка, след като парламентарната му група подкрепи поисканата от правителството възможност за нов дълг от 16 млрд. лв. и то ден, след като обяви, че ръководството на АБВ е решило да се гласува "против".

Националният съвет на партията прие за сведение оставката на Първанов и насрочи конгрес за 25 април, когато ще се гласуват номинациите за лидер. Георги Първанов каза, че ще участва в надпреварата, ако бъде номиниран.

Преди месец лидерът в оставка беше единствената номинация на структурите на партията.

Междувременно са предложени още двама кандидати - председателят на общинската организация на партията в Русе Стелиян Стефанов и областният управителна на Пазарджик Трендафил Величков, съобщи днес Петков.

"Щастливи сме, че имаме трима кандидати. Двама от тях са до 40 годишна възраст. Това е знак за перспектива. Това е знак за бъдеще на политическа партия АБВ. Трябва да имаш сърце да влезеш една такава битка. Аз съм щастлив, че имаме такива сърцати и подготвени хора", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови