Първанов: Не съм стоял на опашка за среща с Цветан Василев

OFFNews 01 април 2015 в 09:35 1805 2

Снимка БГНЕС

"Историята ми с КТБ приключи, моят компромат излезе преди няколко месеца от Волен Сидеров с едни 80 млн. лв. Компетентните органи излязоха с информация, че аз никога не съм имал отношения с банката и с това приключва моят интерес", заяви президентът  Георги Първанов (2002-2012) в ефира на Нова телевизия.

Лидерът на АБВ призна, че не е стоял на опашка за среща с банкера Цветан Василев, но е провеждал няколко официални срещи с него, на които обсъждали икономиката „Когато в банката му бяха 70% от държавните средства сме се виждали, просто защото тогава той беше „Мистър икономика”. Категорично г-н Василев не е искал протекции от мен, защото и по времето на Борисов, и по времето на Орешарски, аз бях в немилост и не можех да му бъда полезен”, уточни Първанов. 

Председателят на АБВ в оставка Георги Първанов не се притеснява да заяви, че партията му е лидерска. „Такава е и европейската тенденция, впрочем и българската", посочи той.

Във връзка с представената пенсионна реформа от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, Първанов заяви, че според него Калфин по блестящ начин е направил предложенията за промени в пенсионната система и с тях е респектирал премиера Бойко Борисов. Първанов не пропусна да отчете, че във вчерашния ден по същото време, когато Калфин е представял пенсионната реформа, АБВ е представила и предложения за реформа в съдебната власт. 

"Успешната съдебна реформа няма да реши всички проблеми, но все пак трябва да се започне. Малка политическа формация като АБВ представи две ключови реформи – социалната и правосъдната. Стабилността на коалицията има три основни стълба. Първият е свързан с диалога. Тук оценката е 3 минус. Вторият е и най-важният – политиките, които формираме. Третият проблем е стабилността на всяка една партия в коалицията. АБВ преодоля кризата, през която мина, и успя за три дни да предложи няколко политики, което е повече от цялото правителство”, каза още бившият президент.

По темата „Южен поток”, Първанов коментира, че една от причините да се стигне до печалния край на проекта е, че правителството на Пламен Орешарски го е отдал на частни фактори и това е един от най-големите грехове на бившите управляващи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови